Био козметика за красота и здраве

Използването на био козметика носи красота и здраве, категорични са експерти.

Все по-често проблемите на околната среда, на природосъобразния начин на живот изникват на дневен ред. Все повече са хората, в които се появява ново съзнание, свързано с един изключително здравословен и устойчив начин на живот.

Хората, искащи да водят такъв природосъобразен начин на живот търсят и задоволяват различните си потребности с изцяло природни продукти, пише Naturalisima.bg.

Както много тенденции, и тази идва от САЩ и се демонстрира от много хора, включително знаменитости като Мадона, Джулия Робъртс и Камерън Диаз. В този свят на постоянно нарастващо замърсяване в околната среда и въздуха, кожата копнее също за луксозна грижа, коята да я защити от стреса на околната среда, за да може да възвърне своя идеален баланс и да заблести с чиста красота, но с козметика, която е изцяло природосъобразна.

Докато натуралната козметика претендира, че практически не съдържа вредни съставки, на пазара се разработват продукти под генералното название органична козметика, която отива една стъпка повече от натуралната:

Органичната грижа за кожата е възможно най-чистата форма на грижа за кожата, защото с състои от висококачествени продукти, които категорично не съдържат:
– синтетични оцветители;
– синтетични парфюмени вещества;
– животински суровини;
– съставки на нефтена основа;
– парафини;
– полиетиленгликоли;
– облъчени съставки;
– генно модифицирани суровини.

Вместо това те съдържат:
– натурални екстракти от удостоверени органични съставки, произведени в съответствие със стриктни органични стандарти за наличност и защита на видовете;
– емулгатори на растителна основа;
– суровини, съответстващи на Ecocert;
– натурален парфюм, съвместим с Ecocert.

Макар и все още не толкова позната у нас, тази козметика започва да завзема все повече място в света на грижите за красотата и здравето ни.

Снимка: naturalisima.bg