
Консумирането на органична храна няма съществени преимущества по отношение на здравето и хранителната стойност в сравнение с храната, която е произведена по традиционен начин с пестициди.
Това сочи изследване на Агенцията по хранителни стандарти на Великобритания, цитирано от EurActiv.
Доктор Алън Дангур, който е начело на изследователския екип, обяснява, че “са открити малък брой разлики в хранителното съдържание между органично и неорганично отгледаните растения и животни, но не е вероятно те да имат връзка с общественото здраве“.
Термините органична, екологична или биохрана означават едно и също нещо – че храната е отгледана без пестициди, обогатители на почви и други химикали, които да я предпазват от насекоми и слаб добив, и е опакована и съхранявана по начин, който не влошава качествата й, уточнява dnevnik.bg.
Снимка: sxc.hu