Бира срещу инфаркт

бира

Бира на ден предпазва от инфаркт.

Една или две бири на ден могат да предпазят сърцето от инфаркт, посочват изследователи, цитирани от британското издание Independent.

Според италиански учени консумацията на около 800 милилитра бира на ден намалява риска от сърдечни болести с около 25%.

Трудът на Средиземноморския неврологичен институт в Поцили, Италия, базиран върху анализ на над 150 изследвания, показва, че две малки бири от 300-330 мл дневно не оказват никакво негативно влияние върху човешкия организъм.

Жените могат да пият 300 мл бира на ден, а мъжете до 600 мл, без да има увеличаване на риска от рак, деменция или други заболявания.

В същото време бирата предлага защита от сърдечни болести по подобен начин, както виното.

Бирата обаче е по-полезна за сърцето в сравнение със силноалкохолните напитки, чиято полезна доза е до 40-50 мл концентрат дневно, а прехвърлянето й вреди на организма.

Учените посочват, че алкохолното съдържание може да води до увеличаване на нивата на добрия холестерол и по този начин намалява риска от сърдечни болести. Добър пример за това е ракията, която намалява лошя холестерол, но само ако е в указаните количество до 50 мл дневно.

Освен ако не са изложени на риск от свързан с алкохола рак или алкохолна зависимост, няма причина да се пречи на здравите възрастни, които вече са слаби или умерени консуматори на бира, да продължават, пишат учените в своето проучване, цитирани от агенция БГНЕС.

Въпреки това изследователите посочват, че прекомерната употреба на алкохол вреди сериозно на органите в тялото и е значителен здравословен и социален проблем.

За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя 10-те най-смешни реклами на бира за всички времена:

както и най-забавните реклами на Хайнекен:

а също колекция с песни за бира:

Снимка на бира: PhotoMIX