Бира срещу рак на гърдата и рак на простатата

Бира помага срещу рак на гърдата и рак на простатата, обявиха експерти.

Малцовата напитка бира е полезна както за мъжете, така и за жените, защото умерената консумация помага срещу рак на простатата и рак на гърдата, твърдят учени.

Пиенето на бира предпазва от рак на гърдата и на простатата, установило германско изследване. Учените от Германския онкологичен център в Хайделберг открили, че бирата съдържа силна молекула, която помага за предпазване от двата вида рак.

Веществото ксантохумол, съдържащо се в хмела, блокира прекомерната активност на тестостерона и естрогена. Освен това то помага за предотвратяването на освобождаването на протеин, наречен PSA, който стимулира развитието на рак на простатата.

От дълго време учените знаеха, че това вещество, съдържащо се в хмела, помага за блокирането на естрогена. Но за първи път те установяват, че то блокира и тестостерона, уточнява агенция БГНЕС.

Изследването все още е на ранна фаза, но се надяваме да установим, че ксантохумолът активно предпазва от развитие на рак на простатата, заяви Клариса Герхосер от онкологичния център в Хайделберг.

Ако изследването се окаже успешно, ксантохумолът може един ден да бъде разработен като лекарство против рак.

За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя 10-те най-смешни реклами на бира за всички времена:

както и най-забавните реклами на Хайнекен:

а също колекция с песни за бира:

Снимка: Гевин Милс