Бирената култура на Белгия влезе в списъка на ЮНЕСКО


белгийска бира

Правенето и пиенето на бира в Белгия стана част от световното културно наследство.

Културата за пиене на бира в Белгия e включена в списъка на нематериалното културно наследство на организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата ЮНЕСКО, съобщи в публикация сайтът на институцията, която описва доводите за този избор.

Производството и способността да се цени бирата са част от живото наследство на много общности в цяла Белгия. Тази култура играе роля както във всекидневния живот, така и на празници.

Производството и цененето на бира е част от живото наследство на редица общности в цяла Белгия. Пиенето на бира в Белгия играе важна роля в ежедневния живот, както и празнични поводи. Почти 1500 видове бира се произвеждат в страната с помощта на различни методи на ферментация.

От 80-те години на миналия век, занаятът производство на бира е станал особено популярна в Белгия. Има определени региони в страната, които са известни със своите специфични сортове, докато някои манастири също са били включени в производството на бира с цел приход за благотворителност. В допълнение, белгийската бира се използва в кулинарията включително за създаването на продукти като сирене и дори на вино, може да се свърже с храни за комплимент аромати.

Съществуват няколко организации на производители на бира в Белгия, които усърдно работят в общностеството за отговорна консумация на бира.

Устойчиво трайна практика в Белгия се превърна в част от културата насърчаването на използването на рециклируеми опаковки насърчавани, като и използването на нови технологии за намаляване на потреблението на вода в производствените процеси.

Освен, че тази бирена култура е пренесана в дома на белгиеца и социалните му кръгове, знанията и уменията от майстори пивовари се преподават и в специализирани университетски курсове, обществени програми за предприемачи и обучение за любителски пивовари.

Представяме и официалното видео на ЮНЕСКО за бирената култура в Белгия:

Снимка: Смабс Шпуцер

loading...