Боксовата драма Крийд 2 в кината

Крийд 2

За всички почитатели на бокса и Роки – нова продукция с култовия герой на Силвестър Сталоун.

Звездите Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун съживяват образите на Адонис Крийд и Роки Балбоа в новата продукция на MGM и Warner Bros. Pictures – Крийд 2.

Филмът представя развитието на сагата Роки и е втората част на супер успешния и изключително обичан хит от 2015 година – Крийд: Сърце на шампион, който спечели повече от 170 млн. долара в кино касите по света.

Райън Куглър (Черната пантера), който режисира първия филм, се връща в Крийд 2 като изпълнителен продуцент. Режисьор на новата част от филмовата поредица е Стивън Кейпъл джуниър, който през 2016 година режисира също и приветстваната от критиката драма The Land.

В живота си Адонис Крийд се опитва единствено да намери баланса. Между личните задължения и подготовката за следващия голям мач, той се изправя срещу предизвикателството на живота си. Да застане лице в лице с опонент, свързан с миналото на семейството му, само засилва напрежението за предстоящата битка на ринга.

Роки Балбоа е плътно зад гърба му през цялото време и заедно с Адонис се сблъскват със споделеното си наследство, задават си въпроса за какво си струва да се борят и разбират, че няма нищо по-важно от семейството.

Крийд 2

Крийд 2 носи силно послание за корените на всеки от нас – да си отговорим какво ни мотивира да станем иситнски шампион и да си спомним, че където и да идем, не можем да избягаме от историята си.

Във филма участват още звезди като Теса Томпсън, която е в ролята на Бианка, Ууд Харис в образа на Тони Бъртън, Ръсел Хорнсби като Бъди Марсел, Флориан Мунтеану като Виктор Драго, Андре Уорд като Дани Уилър, Филисия Рашад като Мари-Ан, Долф Лундгрен в ролята на Иван Драго и Бриджит Нилсен като бившата му съпруга Людмила Драго.

Стивън Кейпъл-син режисира по оригиналния сценарий, създаден от Сталоун и базиран на героите от франчайза Роки. Силвестър Сталоун също е един от продуцентите на Крийд 2.

Филмът е сниман предимно във Филаделфия с няколко допълнителни локации в Ню Мексико.

Първата част Крийд: Сърце на шампион излиза на голям екран през 2015 и печели много отличия за Сталоун, включително и наградата Златен глобус за най-добра поддържаща роля, както и номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля.

Премиерата на Крийд 2 е в кината в България на 23 ноември 2018 г., разпространяван от Форум Филм България: