Брад Пит и Анджелина Джоли дарили 2 милиона долара за здравеопазване

Холивудското семейство Брад Пит и Анджелина Джоли са дарили 2 милиона долара за здраве през 2008 година, пише dariknews.bg.

Звездната двойка са дали общо 6,8 милиона долара за благотворителност през миналата година, съобщава изданието Hollywood Reporter.

Фондацията на Брад и Анджелина е набрала средства от над 13 милиона долара през 2008 г. Според данъчната декларация половината от тази сума е била предоставена за благотворителни каузи, от които 2 милиона долара са били дарени на Global Health.

Друг един милион долара са дадени на организацията Human Rights Watch и още един милион долара – на фондацията Make It Right на Брад Пит, създадена, за да помага за построяването на къщи в Ню Орлиънс, Луизиана, след преминаването на урагана Катрина.

Освен това холивудската двойка е дарила 500 000 долара на Асоциацията на младите християни YMCA, 50 000 долара – на училищата в Спрингфийлд, родния град на Брад Пит и 1 милион долара за проекти в Камбоджа, родина на осиновения син на двойката, 8-годишния Мадокс.