Броколи помага срещу рак на гърдата, откриха изследователи.
Броколи повишава защитните ензими в тъканта на гърдите, като предпазват от развитие на рак, твърдят учените.
Кръстоцветните зеленчуци като броколи отдавна се свързват с намаляване на риска от различни заболяване от артрит до рак, но механизмът на действие беше неясен досега.
Оказва се, че съединения, съдържащи се в броколите, помагат за образуването на веществото сулфорафан, което се предписва на пациенти, диагностицирани с ужасната болест.
Учени от Института за хранителни изследвания в САЩ откриха, че веществото помага за поддържане на здравословен баланс на антиоксиданти в организма, съобщава агенция БГНЕС.
За ефективни резултати броколи трябва да се яде по три-четири пъти седмично. Това ще помогне за забавяне на растежа на раковите клетки и ще повиши нивото на защитни ензими в тъканите на млечната жлеза.
Снимка: whologwhy