Бургер, чипс, сладкиши и газирано съкращават живота

Бургер, чипс, сладкиши и газирано съкращават живота, установиха експерти.

Британските учени-медици са на мнение, че бургери, чипс и всичко останало от менюто на заведенията за бързо хранене са до такава степен вредни, че трябва да бъдат забранени.

Подобни храни съкращават живота неимоверно, тъй като предизвикват затлъстяване, което от свое страна поражда сърдечни проблеми. Редовната им консумация, също така, предизвиква запушване на кръвоносните съдове, а оттам – и мозъчен инсулт, атеросклероза и прочие, алармират учените.

Лош пример дава за това бившият президент на САЩ Бил Клинтън, чиито сърдечно-съдови проблеми, заради които му се наложи операция, според лекарите се дължат именно на редовната консумация на бургери и чипс, посочва агенция БГНЕС.

Пред подобни здравословни проблеми може да се изправи и настоящит президент на САЩ Барак Обама, който също не пропуска да си похапне бургери, чипс и боровинков пай, предупреждават лекарите.

Не по-малко вредни са газираните напитки и шоколадовите десерти. Всички те съдържат твърде много захар, която води до затлъстяване и освен това е предпоставка за развитие на диабет. Газираните напитки, освен всичко останало, нарушават естествения баланс в перисталтиката на червата, което, в добавка с фосфатната киселина, която съдържат, може да доведе до хронични гастрити, колити, а в някои случаи дори до язва.

Снимка: sxc.hu