Българите са най-големите почитатели в света на бързата храна

Българите са най-големите почитатели в света на бързата храна, показва статистика.

Българите са най-големите любители на бързата храна, сочи проучване, публикувано в американския вестник USA Today, пише dnevnik.bg. Изданието отбелязва, че Съединените щати може и да са получили прозвището “страната на бързата храна”, но е възможно това да се променя – поне в едно отношение.

Според анкетата, проведена от фирмата за пазарни проучвания Synovate, около 44% от американците обичат обичат бързата храна прекалено много, за да й устоят. Това обаче важи за цели 68% от българите.

На обратния полюс са шведите и малайзийците. Едва 19% от гражданите на скандинавската държава са любители на бързата храна. Това важи за 20% от малайзийците.

Представител на Synovate обяснява резултатите с факта, че американците имат двояко отношение към бързата храна. Ние я обичаме, но знаем, че не е полезна за нашето здраве, обобщава той.

Цитираният представител на Synovate отбелязва в същото време, че “други страни като България изживяват медения си месец с бързата храна”. Те я обичат прекалено много, за да искат да се откажат от нея, коментира той.

Проучването е извършено през февруари 2009 година и е обхванало 12 държави от цял свят.

Снимка: sxc.hu