Къде издават европейски цифров зелен сертификат в България?

зелен сертификат

България въведе европейския цифров зелен сертификат за ваксинация срещу COVID-19. Къде се издава?

От 1 февруари 2022 г. влиза в сила промяна във валидността на евросертификата за ваксинация.

Всички издадени европейски зелени сертификати за завършен ваксинационен курс ще бъдат със срок на валидност от 270 дни от датата на последната поставена доза. Промяната се налага заради решение EU 2021/2301 на Европейската комисия от 21 декември м.г., с което се прецизират сроковете на валидност на сертификатите и се въвеждат единни правила за държавите от Европейския съюз (ЕС).

Промяната обхваща издадените сертификати за завършен ваксинационен курс, както с еднодозовите, така и за двудозовите ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Издадените до този момент европейски зелени сертификати за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19 ще продължат да действат на територията на ЕС с новите срокове, без да се налага тяхното преиздаване. Валидността им ще се следи през създадените за целта мобилни приложения и имплементираните в тях бизнес правила.

За България официалният валидатор е COVID CHECK BG.

Оше от полунощ на 21 октомври 2021 г. в България влезе в сила решение за всички дейности на закрито да се изисква „зелен сертификат“.

Всички дейности, които се извършват на закрито, следва да бъдат провеждани при изискването посетителите/участниците да предоставят „зелен сертификат“ за ваксинация, за преболедуване, или за негативен резултат от изследване за COVID-19, а организаторите следва да осигурят контрол на входа на обекта/мероприятието за проверката на сертификатите. Тази мярка ще се отнася за посещения в заведенията за хранене и развлечения, кина, театри, фитнеси, спортни зали, търговски обекти над 300 кв. м., с изключение на хранителни магазини, банкови институции и аптеки.

За присъствено обучение в университетите студентите ще трябва да представят „зелен сертификат“. На академичните ръководства остава преценката дали обучението да се провежда по този ред, или да се премине в дистанционна форма на обучение.

Работещите в болниците, комплексните онкологични центрове и диализните центрове, както и персоналът на старческите домове, ще бъдат задължени от 21 октомври да предоставят „зелен сертификат“, за да упражняват дейността си.

Изискването за „зелен сертификат“ трябва да покриват и всички лица, които ще извършват контрол спрямо гражданите относно притежанието на документа за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от тест за COVID-19.

Провеждането на спортни състезания на картотекирани състезатели към лицензирани федерации се допускат без публика, освен ако не е установен вход със „зелен”сертификат, независимо дали се провеждат на открито или на закрито.

Още от 1 юли 2021 г. се изисква представяне на цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване, или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС.

В България няколко лаборатории издават цифров сертификат за проведено COVID изследване с отрицателен резултат. Ето списъкът, публикуван от Информационно обслужване ЕАД:

София

 • IV МБАЛ – София ЕАД
 • Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда ЕАД
 • Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда ЕАД
 • ДКЦ 14 София ЕООД
 • ДКЦ XXII-СОФИЯ ЕООД
 • ДКЦ Софиямед ЕООД, гр. София
 • МБАЛ – София ВМА
 • МБАЛ Света Анна – София АД
 • НМТБ Цар Борис III – гр. София
 • СБАЛИПБ “ПРОФ. ИВАН КИРОВ”-ЕАД
 • СМДЛ КАНДИЛАРОВ ООД
 • СМДЛ НАДЕЖДА 1 ЕООД
 • СМДЛ Рамус гр. София
 • УМБАЛ Александровска ЕАД, гр. София

Област Пловдив

 • АСИП МЦ Еврохоспитал Пловдив ООД
 • ДКЦ ИЗТОК ЕООД
 • ДКЦ Пълмед EООД гр. Пловдив
 • МБАЛ Свети Мина-Пловдив ЕООД
 • МБАЛ-Първомай ЕООД
 • МЦ СВЕТА ЕЛИСАВЕТА – РАКОВСКИ ЕООД
 • МЦ Свети Иван Рилски Чудотворец-2010 ЕООД
 • СМДЛ Диалаб ЕООД

Област Бургас

 • ДКЦ БУРГАСМЕД ЕООД
 • СМДЛ д-р Бистра Тошкина ЕООД
 • СМДЛ Лина, гр. Бургас

Област Русе

 • ДКЦ-2 КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ
 • МБАЛ Юлия Вревска ЕООД
 • УМБАЛ КАНЕВ АД РУСЕ

Област Благоевград

 • МЦ-1-БЛАГОЕВГРАДЕООД
 • МЦ Пулс
 • МДЛ УНИДИАМЕД ООД
 • СИМДЛ СВ ИВАН РИЛСКИ ЕООД
 • СМДЛ ЛАБДЕРМА ЕООД
 • СМДЛ ДНК РАЗЛОГ ЕООД

Русе
МБАЛ Юлия Вревска ЕООД
ДКЦ-2 КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ
УМБАЛ КАНЕВ АД РУСЕ

Стара Загора
ДКЦ Поликлиника – Казанлък ЕООД
УМБАЛ “ПРОФ. Д-Р СТ. КИРКОВИЧ” АД, гр. Стара Загора

Габрово
МБАЛ Д-р Тота Венкова гр. Габрово

Монтана
СМДЛ-МЕДИЛАБ ЕООД

Пазарджик
ДКЦ 1 Пазарджик ЕООД
МЦ Панагюрище ЕООД

Сливен
МБАЛ Хаджи Димитър ООД

Хасково
ЛАБ към МБАЛ Хасково

Ямбол
МДЛ Д-Р МАРИАНА ГОСПОДИНОВА ЕООД
Още от 4 юни 2021 г. всички граждани, които вече са получили сертификат за успешно преминал ваксинационен цикъл срещу COVID-19, могат да преиздадат своя документ в европейския формат безплатно на сайта на Националната здравно-информационна система HIS.bg, в секция „Аз и моето семейство“ от хоризонталното меню и подсекция „Цифров COVID сертификат на ЕС“.

Зелен сертификат ще могат да изтеглят само притежателите на стария вариант на документа. За целта трябва да въведете ЕГН, номер на лична карта и Националния референтен номер (НРН), получен при регистрацията на поставената доза в Националния регистър на имунизациите. НРН може да бъде открит в стария сертификат, в колонката „Национален референтен номер“.

Останалите потребители могат да получат европейския формат на документа през личното медицинско досие на пациента, чрез квалифициран електронен подпис (КЕП), от личния си общопрактикуващ лекар или от ваксинационния център, поставил ваксините.

Още на 27 май 2021 г. от Министерството на здравеопазването (МЗ) съобщиха, че България има пълна готовност за въвеждане на Европейския цифров зелен сертификат за ваксинация срещу COVID-19. Това стана възможно след като Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ проведе успешни тестове и завърши интеграцията на българската система с тази на Европейската комисия (ЕК), което означава, че българските сертификати са съвместими със системите на другите държави от Европейския съюз (ЕС).

По регламент сертификатът влезе в сила от 1 юли 2021г. Централната система се очаква да започне работа още на 1 юни 2021г., което ще даде възможност на държавите-членки, които имат техническа готовност, да издават зелени сертификати още от следващия месец. Очаква се зеленият сертификат да улесни значително пътуването в европейските държави.

По регламент цифровият зелен сертификат е безплатен. Европейската комисия определя три варианта на документа – за наличие на завършен ваксинационен цикъл с една от одобрените от ЕК ваксини срещу COVID-19, при негативен тест за наличието на вирус или при преболедуване. Трите варианта съдържат специален QR код, чрез който оторизираните власти в държавите от ЕС ще могат да проверяват валидността му.

Сертификатът за ваксинация съдържа информация за имена и датата на раждане на ваксинираното лице, кода по международната класификация на лекарствените средства, търговското наименование на продукта, производителя, партидата, датата на поставянето на ваксините, държавата на поставяне, ваксинационния център и други задължителни атрибути.

При документа за наличие на негативен тест за наличие на вирус е описан вида на теста, датата на тестване, резултатите, производителя, лабораторията, която е извършила теста и др,, а сертификатът за преболедуване включва информация за датата на първия положителен тест за COVID-19 и валидността на сертификата. Важно е да се отбележи, че според изискванията на ЕК валидността на сертификата за преболедуване е не повече от 180 дни след първия положителен тест.

Първоначално ще бъдат издавани само сертификати за ваксинация, а документите за преболедуване и негативен тест се очаква да влязат в сила след средата на юни.

ЕС сертификат

Европейският зелен сертификат ще бъде част от електронното медицинско досие на пациента. Всеки български гражданин има достъп до своето досие през здравно-информационния портал на НЗИС his.bg чрез квалифициран електронен подпис (КЕП) и има достъп до него навсякъде по света, по всяко време.

Разработената от „Информационно обслужване“ система ще прегенерира автоматично всички издадени до сега сертификати в новия европейски формат, когато регламента влезе в сила. Старите сертификати ще продължат да бъдат валидни на територията на България, като е предвиден гратисен период до 12 август 2021 г, за да се избегне струпването на хора за преиздаване.

В момента експертите на „Информационно обслужване“ разработват апликация за мобилни устройства, която ще позволи на притежателите на здравни сертификати да разполагат с тях на мобилния си телефон или таблет, без да е необходимо да ги разпечатват на хартия и да се струпват пред личните лекари или ваксинационните центрове за издаване на документа. Това значително ще улесни гражданите при пътувания.

Ето всичко, което трябва да знаем за дигиталното зелено удостоверение за гражданите на ЕС.

А ето и текстовете от Заповед №РД-01-856/ 19.10.2021, издадена от здравния министър на 19 октомври 2021 г., които касаят нуждата от сертификат у нас:

2. Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други мероприятия с такъв характер.
4. Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.
5. Преустановяват се груповите посещения в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство.
6. Преустановява се присъственият учебен процес във висшите училища.
15. Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия за възрастни в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.
17. Преустановяват се посещенията на музеи, галерии, кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито.
19. Провеждането на спортни състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации се допуска без публика.
20. Преустановяват се посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове.
21. Преустановяват се посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване.
25. Преустановяват се посещенията в търговските центрове тип МОЛ, магазините с нетна търговска площ над 300 кв м, базарите и изложенията на закрито. Изключение се допуска по отношение на магазините, които предлагат предимно хранителни стоки, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, доставчиците на пощенски и куриерски
услуги, застрахователите, доставчиците на платежни услуги и офисите на телекомуникационните оператори, независимо дали са самостоятелни обекти или са разположени в търговски център тип МОЛ.
26. Преустановява се провеждането на организирани екскурзии и групови посещения на туристически обекти в страната.

31. Въведените противоепидемични мерки по т. 2, 4, 5, 6, 15, 17, 19, 20, 21, 25 и 26, може да не се прилагат при следните условия:
а) 100% от персонала в съответния обект/лицата, заети с мероприятието са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни
документи за ваксинация, преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването и
б) ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е създал необходимата организация за допускане в обекта, съответно на мероприятието само на лица, които:
аа) са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването или
бб) представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ съгласно Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването.
в) условията по букви „аа“ и „бб“ не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.

А ето кои тестове се признават, посочени в Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването:
Наименование на теста [Производител]
COVID-VIRO® Rapid antigen test COVID-19 [AAZ-LMB]
Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test [Abbott Rapid Diagnostics]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test [Acon Biotech (Hangzhou) Co., Ltd]
Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test [ACON Laboratories, Inc.]
AESKU.RAPID SARS-CoV-2 [AESKU.DIAGNOSTICS GmbH & Co, KG]
TestNOW® – COVID-19 Antigen Test [Affimedix Inc.]
AMP Rapid Test SARSCoV-2 Ag [AMEDA Labordiagnostik GmbH]
Rapid COVID-19 Antigen-Test (colloidal Gold) [Anbio (Xiamen) Biotechnology Co., Ltd]
COVID-19 (SARS-CoV-2) Antigen Test Kit (Colloidal Gold) [Anhui Deep Blue Medical Technology Co., Ltd]
COVID-19 (SARS-CoV-2) Antigen Test Kit (Colloidal Gold) – Nasal swab [Anhui Deep Blue Medical Technology Co., Ltd]
mariPOC SARS-CoV-2 [ArcDia International Ltd]
mariPOC Respi+ [ArcDia International Oy Ltd]
mariPOC Quick Flu+ [ArcDia International Oy Ltd]
Artron COVID-19 Antigen Test [Artron Laboratories Inc.]
Asan Easy Test COVID-19 Ag [Asan Pharmaceutical Co., Ltd]
ECOTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Device [Assure Tech. (Hangzhou) Co., Ltd.]
NOVA Test ® SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal Gold Immunochromatography) [Atlas Link Technology Co. Ltd.]
Ksmart® SARS-COV2 Antigen Rapid Test [Avalun]
COVID-19 Antigen Rapid Test [AXIOM Gesellschaft für Diagnostica und Biochemica mbH]
COVID-19 Antigen Rapid Test Device [Azure Biotech, Inc.]
BD Veritor™ System for Rapid Detection of SARS-CoV-2 [Becton Dickinson]
Novel Coronavirus 2019nCoV Antigen Test (Colloidal Gold) [Beijing Hotgen Biotech Co., Ltd]
Novel Coronavirus (SARSCoV-2) Antigen Rapid Test Kit [Beijing Jinwofu Bioengineering Technology Co.,Ltd.]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit [Beijing Lepu Medical Technology Co., Ltd]
Wantai SARS-CoV-2 Ag Rapid Test (FIA) [Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co., Ltd]
Wantai SARS-CoV-2 Ag Rapid Test (colloidal gold) [Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co., Ltd]
CoviGnost AG Test Device 1×20 [BioGnost Ltd]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Fluorescence Immunochromatography) [BIOHIT HealthCcare (Hefei) Co., Ltd.]
SARS-CoV-2 Ag Rapid Test [BioMaxima SA]
Biomerica COVID-19 Antigen Rapid Test (nasopharyngeal swab) [Biomerica Inc.]
NowCheck COVID-19 Ag Test [BIONOTE]
CORONAVIRUS AG RAPID TEST CASSETTE [BIO-RAD]
BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS [BIOSYNEX S.A.]
BIOSYNEX COVID-19 Ag+ BSS [BIOSYNEX SA]
SARS-CoV-2 Antigen Test Kit (colloidal gold method) [BIOTEKE CORPORATION (WUXI) CO.,LTD]
biotical SARS-CoV-2 Ag Card [Biotical Health S.L.U.BIOTICAL HEALTH S.L.U]
AFIAS COVID-19 Ag [Boditech Med Inc]
Rapid Response COVID-19 Antigen Rapid Test [BTNX Inc]
CerTest SARS-CoV-2 Card test [CerTest Biotec]
Coretests COVID-19 Ag Test [Core Technology Co., Ltd]
OnSite COVID-19 Ag Rapid Test [CTK Biotech, Inc]
Test Rapid Covid-19 Antigen (tampon nazofaringian) [DDS DIAGNOSTIC]
DIAQUICK COVID -19 Ag Cassette [DIALAB GmbH]
COVID-19 Antigen Detection Kit [DNA Diagnostic]
Edinburgh Genetics ActivXpress+ COVID-19 Antigen Complete Testing Kit [Edinburgh Genetics Limited]
EBS SARS-CoV-2 Ag Rapid Test [Eurobio Scientific]
ESPLINE SARS-CoV-2 [Fujirebio]
GA CoV-2 Antigen Rapid Test [GA Generic Assays GmbH]
Genbody COVID-19 Ag Test [GenBody Inc]
SARS-CoV-2 Antigen Test Kit (Colloidal Gold) [Genrui Biotech Inc]
GenSure COVID-19 Antigen Rapid Test Kit [GenSure Biotech Inc]
SARS-CoV-2 Antigen (Colloidal Gold) [Getein Biotech, Inc]
One Step Test for SARSCoV-2 Antigen (Colloidal Gold) [Getein Biotech, Inc.]
SARS-CoV-2 Antigen Kit (Colloidal Gold) [Goldsite Diagnostic Inc.]
GENEDIA W COVID-19 Ag [Green Cross Medical Science Corp.]
2019-nCoV Antigen Test Kit (colloidal gold method) [Guangdong Hecin Scientific, Inc.]
COVID-2019-nCoV Ag Rapid TestDetection Kit (ImmunoChromatography) [Guangdong Longsee Biomedical Co., Ltd.]
COVID-19 Ag Test Kit [Guangdong Wesail Biotech Co. Ltd]
V-CHEK, 2019-nCoV Ag Rapid Test Kit (Immunochromatography) [Guangzhou Decheng Biotechnology CO., Ltd]
Wondfo 2019-nCoV Antigen Test (Lateral Flow Method) [Guangzhou Wondfo Biotech Co., Ltd]
COVID-19 Antigen Rapid Test Device (Colloidal Gold) [Hangzhou Lysun Biotechnology Co. Ltd]
COVID-19 Antigen Rapid Test [Hangzhou AllTest Biotech Co., Ltd]
COVID-19 Antigen Rapid Test Casette [Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd]
Covid-19 Antigen Rapid Test Kit [Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd.]
COVID-19/Influenza A+B Antigen Combo Rapid Test [Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd.]
Immunobio SARS-CoV-2 Antigen ANTERIOR NASAL Rapid Test Kit (minimal invasive) [Hangzhou Immuno Biotech Co., Ltd]
SARS-CoV2 Antigen Rapid Test [Hangzhou Immuno Biotech Co., Ltd]
LYHER Novel Coronavirus (COVID-19) Antigen Test Kit (Colloidal Gold) [Hangzhou Laihe Biotech Co.]
Covid-19 Antigen Test Cassette [Hangzhou Testsea Biotechnology Co., Ltd.]
Coronavirus Ag Rapid Test Cassette [Healgen Scientific]
SARS-CoV-2 Antigen Test Kit [Hubei Jinjian Biology Co., Ltd]
Humasis COVID-19 Ag Test [Humasis]
Novel Corona Virus (SARSCoV-2) Ag Rapid Test Kit [Jiangsu Bioperfectus Technologies Co., Ltd.]
COVID-19 Antigen Rapid Test Cassette (Colloidal Gold) [Jiangsu Diagnostics Biotechnology Co., Ltd]
SARS-CoV-2 antigen Test Kit (LFIA) [Jiangsu Medomics medical technology Co.,Ltd.]
COVID-19 Rapid Antigen Test (Colloidal Gold) [Joinstar Biomedical Technology Co. Ltd]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal Gold immunochromatography) [JOYSBIO (Tianjin) Biotechnology Co., Ltd.]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit [Labnovation Technologies Inc.]
PocRoc® SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal Gold) [Lumigenex (Suzhou) Co., Ltd]
QuickProfile™ COVID-19 Antigen Test [LumiQuick Diagnostics Inc.]
LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test [LumiraDX]
MEDsan SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test [MEDsan GmbH]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Cassette [Merlin Biomedical (Xiamen) Co., Ltd.]
MEXACARE COVID-19 Antigen Rapid Test [MEXACARE GmbH]
mö-screen Corona Antigen Test [möLab]
Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card [MP Biomedicals]
NADAL COVID -19 Ag +Influenza A/B Test [Nal von minden GmbH]
NADAL COVID -19 Ag Test [Nal von minden GmbH]
FREND COVID-19 Ag [NanoEntek]
NanoRepro SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test [NanoRepro AG]
MARESKIT COVID-19 ANTIGEN RAPID TEST KIT [NESAPOR EUROPA SL]
COVID-19 Antigen Detection Kit [New Gene (Hangzhou) Bioengineering Co., Ltd.]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test [Novatech]
CAT [Oncosem Onkolojik Sistemler San. ve Tic. A.S.]
PCL COVID19 Ag Rapid FIA [PCL Inc.]
PCL COVID19 Ag Gold [PCL Inc.]
SARS-CoV-2 Antigen Detection Kit (Colloidal Gold Immunochromatographic Assay) [PerGrande Bio Tech Development Co., Ltd]
Exdia COVI-19 Ag [Precision Biosensor Inc.]
Rapid Test Ag 2019-nCov [Prognosis Biotech]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test (Immunochromatography) [Qingdao Hightop Biotech Co. Ltd]
Sofia SARS Antigen FIA [Quidel Corporation]
LIAISON® Quick Detect Covid Ag Assay [Rapid Pathogen Screening, Inc]
SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test [Roche (SD BIOSENSOR)]
SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal [Roche (SD BIOSENSOR)]
COVID-19 Antigen Rapid Test Kit (Swab) [Safecare Biotech (Hangzhou) Co. Ltd]
Multi-Respiratory Virus Antigen Test Kit (Swab) (Influenza A+B/COVID-19) [Safecare Biotech (Hangzhou) Co. Ltd]
ScheBo SARS CoV-2 Quick Antigen [ScheBo Biotech AG]
STANDARD Q COVID-19 Ag Test Nasal [SD Biosensor Inc]
STANDARD F COVID-19 Ag FIA [SD BIOSENSOR Inc.]
STANDARD Q COVID-19 Ag Test [SD BIOSENSOR Inc.]
V-Chek SARS-CoV-2 Ag Rapid Test Kit (Colloidal Gold) [SGA Medikal]
V-Chek SARS-CoV-2 Rapid Ag Test (colloidal gold) [SGA Medikal]
SARS-CoV-2 Antigen Test Kit [Shenzen Ultra-Diagnostics Biotec Co., Ltd]
Green Spring SARS-CoV-2 Antigen-Rapid test-Set [Shenzhen Lvshiyuan Biotechnology Co., Ltd.]
SARS-CoV-2 Antigen Test Kit (Colloidal Gold Chromatographic Immunoassay) [Shenzhen Microprofit Biotech Co., Ltd]
SARS-CoV-2 Ag Diagnostic Test Kit (Colloidal Gold) [Shenzhen Watmind Medical Co., Ltd]
SARS-CoV-2 Ag Diagnostic Test Kit (Immunofluorescence) [Shenzhen Watmind Medical Co., Ltd]
Zhenrui ®COVID-19 Antigen Test Cassette [Shenzhen Zhenrui Biotech Co., Ltd]
CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test [Siemens Healthineers]
SGTi-flex COVID-19 Ag [Sugentech, Inc.]
TODA CORONADIAG Ag [TODA PHARMA]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit [Triplex International Biosciences Co., Ltd]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit [Triplex International Biosciences Co., Ltd, China]
RapidFor SARS-CoV-2 Rapid Ag Test [Vitrosens Biotechnology Co., Ltd]
VivaDiag Pro SARS-CoV-2 Ag Rapid Test [VivaChek Biotech (Hangzhou) Co., Ltd.]
COVID-19 (SARS-CoV-2) Antigen-Test Kit [Wuhan EasyDiagnosis Biomedicine Co., Ltd.]
SARS-CoV-2 Antigen Assay Kit (Immunochromatography) [Wuhan Life Origin Biotech Joint Stock Co., Ltd.]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit [Wuhan UNscience Biotechnology Co., Ltd.]
COVID-19 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal Gold) [Xiamen AmonMed Biotechnology Co., Ltd]
Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card [Xiamen Boson Biotech Co. Ltd]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test [Xiamen Wiz Biotech Co., Ltd]
SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test (Colloidal Gold) [Xiamen Wiz Biotech Co., Ltd]
AndLucky COVID-19 Antigen Rapid Test [Zhejiang Anji Saianfu Biotech Co.., Ltd]
reOpenTest COVID-19 Antigen Rapid Test [Zhejiang Anji Saianfu Biotech Co.., Ltd]
Coronavirus Ag Rapid Test Cassette (Swab) [Zhejiang Orient Gene Biotech Co., Ltd]
COVID-19 Antigen Detection Kit (Colloidal Gold) [Zhuhai Lituo Biotechnology Co., Ltd]

Източник и снимка: МЗ