Българската комедия „Аферата Пикасо“ забавлява в кината

Аферата Пикасо

Българската криминална комедия „Аферата Пикасо“ забавлява в кината от 13 октомври 2023 г.

Сюжетът на последната българска кино комедия разказва за Антон (Филип Буков) е 30-годишен художник, който се занимава с фалшификация на картини, пари и всякакви дребни измами. Изключително нахален, циничен и безскрупулен. Той има малко приятели и много врагове. Освен това е взел пари назаем от жестоката гангстерка София (Галя Сарафова), която е изпратила по петите му мутрата Стамбата, за да си събере дълга.

Точно когато Антон бива приклещен от Стамбата се появява майор Георги Стоянов (Башар Рахал) – амбициозен, чаровен, умен, но в същото време и безскрупулен полицай. Той му предлага или по-скоро му налага да се сближи с богатата бизнес дама и меценатка Мария (Диляна Попова) и да разбере, дали тя укрива изчезналата преди десетина години картина на Пикасо – „Арлекин“, като в замяна той ще му спечели малко време пред мутресата София. Между всички започва заплетена игра на котка и мишка, в която само най-хитрият и безскрупулен ще победи, а наградата е безценният арлекин на Пабло Пикасо.

Режисьор и сценарист „Аферата Пикасо“ е Ян Янев, а изпълнителен продуцент – Юлия Николова. Съпродуценти са Юлия Николова, Елена Марков, Емилиан Дечев, Симеон Ведев, Райна Караянева. Снимачният процес започва на 13 август 2022 г. и завършва през септември същата година, като основна част от тях са осъществени в Царево.

В свежата продукция, която наистина забавлява с много хумор и неочаквани обрати, участват Филип Буков, Диляна Попова, Башар Рахал, Галя Сарафова, Тита, Кристиан Кирилов, Свежен Младенов, Райна Караянева, Зафир Раджаб, Павел Владимиров, Жени Калканджиева и други.

„Аферата Пикасо“ е и първата зелена продукция в България с логистика без вредни емисии.

Екипът на Zdraven.bg, който присъстваше на официалната премиера на „Аферата Пикасо“, е изключително впечатлен от актуалния и оригинален сценарий, хумора, добрата режисура и актьорската игра, а усмивката на лицето на зрителя оставя и срлед края на филма.

„Аферата Пикасо“ може да се гледа в българските киносалони от 13 октомври 2023 г.:

Снимка на екипа, създал „Аферата Пикасо“, на премиерата на филма: Zdraven.bg