Българската песен за Евровизия 2020 е Tears Getting Sober

Виктория Георгиевa

Виктория Георгиева с баладата Tears Getting Sober представя България на Евровизия 2020.

На 6 март 2020 г. беше представена официално българската песен за Евровизия 2020.

Това е баладата Tears Getting Sober в изпълнение на Виктория Георгиева.

Музиката и текстът на Tears Getting Sober са дело на самата Виктория в сътрудничество с един от успешните композитори и текстописци на Евровизия от музикалната компания Symphonix International – Борислав Миланов. В проекта участие имат още Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската фирма Лигна Груп ООД, основана през 2002 г. и със седалище в София и офис в Акрингтон, Англия, която се е специализирала основно с интериорно обзавеждане.

“Това е най-любимият ми проект засега”, обяви Виктория Георгиева в ефира на БНТ 1.

От края на март българският представител на Евровизия започва своето промоционално турне в Европа. Виктория ще пее в Лондон на 29 март, в Амстердам на 4 април и в Мадрид на 11 април. Младата изпълнителка ще се срещне и с българите зад граница в тези градове, като на 27 март ще бъде част от концерта на Б.Т.Р. в британската столица.

Евровизия 2020 се проведжда в Ротердам, след като през 2019 година представителят на Нидерландия Дънкан Лорънс спечели с трогващата балада Arcade.

Двата полуфинала и големият финал на шоуто се излъчват на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май 2020 г., като България се представя във втория полуфинал на 14 май. Българските емигранти в цяла Европа и Австралия могат да подкрепят при гласуването Виктория, гледайки месните телевизии в страната, в която живеят.

Българското участие на Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и Ligna Group, като за първи път в участието на България в Евровизия се включва и генерален спонсор – българската компания iCard.

Букмейкърите, които обикновено прогнозират с точност над 90%, поставят песента Tears Getting Sober между трето и пето място.

Виктория Георгиевa е родена на 21 септември 1997 г. във Варна и е участник от 4-тия сезон на X Factor България, на който се класира на пето място.

Вижте прекрасното изпълнение на Виктория на премиерата на живо в София на Tears Getting Sober на 6 март 2020 г., заснето от представител на Zdraven.bg: