Български градове зодия Лъв

Царевец

Кои български градове са под влиянието на астрологичния знак Лъв?

Как може да разберем дали градът, в който живеем, е подходящ за нас?
Ето няколко астролочни признака дали той е подходящ за нас, които изрежда астроложката Марги Паскалева:

1. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на нашето Слънце, Марс или Юпитер, означава добър живот в дългосрочен план. При хармоничен аспект към рожденото слънце може да се очаква сериозно развитие и изяви в обществото! При хармоничен аспект с Юпитер дава възможности за израстване и богатство, както и за много успехи.

2. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на нашия асцедент, Меркурий или Уран – на подходящо място сме за образование или социален живот.

3. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на нашата Луна, Нептун или Плутон – ще бъдем в добро емоционално настроение в този град; при хармоничен аспект с Нептун – може да ни очакват творчески успехи и романтика, а при хармоничен аспект с Плутон – също власт и богатство.

4. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на средата на небето (медиум цели), Венера или Сатурн – това място е подходящо за нашия бизнес, кариера и забогатяване. При хармоничен аспект с Венера – щастлива любов и добри възможности за печелене на пари, както и за творчески дейности.

Представяме градове в България, които са под влиянието на зодия Лъв. Тези градове под огнения неподвижен знак Лъв, са подходящи за местоживеене или туристическа разходка за представителите на зодия Лъв, Овен, Стрелец, Близнаци и Везни.

Велико Търново
Велико Търново


Велико Търново e столица на Втората българска държава и на Княжество България в периода 1878–1879 г. През Средновековието носи името Търновград, като постепенно става известен с наименованието Търново. През 1965 г. пред него е добавено Велико в чест на предишната слава на града. Разположен по поречието на р. Янтра., през 2015 г. това е 16-тия най-голям град в България с население над 73 хиляди души.

Във Велико Търново се намират ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (вторият по големина университет в България), Националният военен университет „Васил Левски, катедралата Рождество Богородично, крепостите Царевец и Трапезица, множество музеи и културни забележителности и е с общо 1613 обекта от историческото наследство на България. Пазител на града е св. Патриарх Евтимий, чийто паметник се издига над сградата на Великотърновския университет.

Шумен
монумент над Шумен
Шу̀мен е десетият по големина град в България с население почти 100 хиляди души. Първи сведения за Шумен има от ранножелязната епоха – XII в. пр. н. е. От XII в. пр. н. е. е първото укрепление, обграждащо достъпните части в района. Старобългарското укрепление от VII – X век се развива във феодален град със замък с прилежащи вътрешен и външен укрепителен пояс. За първи път се споменава като Симеонис (Шимеонис) през 1153 г.

В природен парк Шуменско плато през 1981 г. се изгражда един от най-големите монументални паметници в България – Създатели на българската държава. Историко-археологически резерват Шуменска крепост е сред Стоте национални туристически обекта на България.

Асеновград
Асеновата крепост
Асеновград е 19-ти по големина град в България с население 60 хиляди души. До 1934 г. Асеновград се казва Станимака от гръцкото име на града – Стенимахос, основан през VII в. пр.н.е. През 1934 г. е преименуван в чест на цар Иван Асен II на Асеновград. Над самия град се намират останките от Асеновата крепост, стара крепост, която при цар Иван Асен II е подсилена и е превърната във важен военен пост в отбраната на южните граници на Второто българско царство.

Средновековното име на Асеновград – Станимака (Станимахос) е споменато за пръв път в Устава на Бачковския манастир. В черквата Богородица Балъклийка е открит каменен релеф на Юпитер. В Станимака е намерен и друг релеф, посветен на Юпитер, на който с надписи на гръцки може да се прочете: Ефрат, син на Хиацинта, посвещава на Юпитер по внушение на божеството след съновидение. Асеновград е известен с многото си църкви, манастири и параклиси и често е наричан Малкият Йерусалим.

Казанлък
пеещи фонтани в Пловдив
Казанлък е 21-ви по големина град в България с население 60 хиляди души. В Казанлък се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. Първото селище на територията на днешния град възниква през новокаменната епоха.

От артефакти, намерени в Долината на розите, датиращи от римско време, се разбира, че в района се отглеждат рози. В трактата на Плиний Млади се описват над 20 сорта рози, като на един от тях той дава названието Тракийска роза. Розата е гравирана на една от тракийските монети.

Сегашното име на Казанлък датира от османското му създаване и произлиза от турското Акче Къзанлар (в превод: бели момичета), когато султан Мурад I съзира посрещащите го момичета.

Вижте кратка видеоразходка из четирите български града от зодия Лъв:

Снимки: Царевец: Алекс Товел-Трой; Велико Търново: Доналд Джъдж; Монумент над Шумен: Рамон; Асеновата крепост до Асеновград: Цвятко Иванов; Музей на розата в Казанлък: Михал Орела