Български градове зодия Риби

пеещи фонтани в Пловдив

Представяме български градове под астрологичния знак Риби.

Как може да разберем дали градът, в който живеем, е подходящ за нас?
Ето няколко астрологични признака дали той е подходящ за нас:
1. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на нашето Слънце, Марс или Юпитер, означава добър живот в дългосрочен план. При хармоничен аспект към рожденото слънце може да се очаква сериозно развитие и изяви в обществото! При хармоничен аспект с Юпитер дава възможности за израстване и богатство, както и за много успехи.
2. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на нашия изгряващ знак (асцедент), Меркурий или Уран – на подходящо място сме за образование или социален живот;
3. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на нашата Луна, Нептун или Плутон – ще бъдем в добро емоционално настроение в този град; при хармоничен аспект с Нептун – може да ни очакват творчески успехи и романтика, а при хармоничен аспект с Плутон – също власт и богатство.
4. Ако съвпада зодията на града с или е в хармония със знака на средата на небето (медиум цели), Венера или Сатурн – това място е подходящо за нашия бизнес, кариера и забогатяване. При хармоничен аспект с Венера – щастлива любов и добри възможности за печелене на пари, както и за творчески дейности.

Родените под знака Риби са романтични, творчески личности. Те се чувстват много добре емоционално около вода, затова ако не живеят близо до нея, винаги търсят такова място през уикенда, защото водата им действа успокояващо и повишава творческия импулс.

Нептун управлява знака Риби и носи романтика, любов, творческо вдъхновение и релакс. Затова и местата около вода са много подходящи за любов и срещи, за творческа работа, за почивка и водни процедури, подчертава астроложката Марги Паскалева.

Представяме градове в България, които са под влиянието на зодия Риби. Тези градове под водния знак Риби, са подходящи за живот или туристическа разходка на представителите на зодия Риби, Рак, Скорпион, Телец и Козирог.

Пловдив
пеещи фонтани в Пловдив


Пловдив е вторият по големина град в България, с население над 380 хиляди жители, разположен на двата бряга на най-пълноводната река в България – Марица. Град Пловдив съществува без прекъсване от II. хилядолетие пр.н.е. Реставрираният Античен театър, оригинално построен в началото на II. век, е най-голямо постижение в областта на реставрацията на паметниците от античността у нас. Старинен Пловдив е обявен за архитектурно-исторически резерват, разположен върху три от хълмовете на града – Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе и затова често е наричан и Трихълмие. Пловдивските тепета са обявени за природно-защитени територии. Покровител на Пловдив е свети апостол Ерм, един от седемдесетте апостоли на Христос.

Плевен
фонтани в Плевен
Плевен, с население над 125 хиляди души, е третият по големи град в Северна България, след Варна и Русе. Земите са обитавани още през 5 хилядолетие пр.н.е. и там е открито най-голямото златно съкровище по българските земи – Вълчитрънското съкровище, състоящо се от 13 съда с култово предназначение с общо тегло 12,5 кг. Името на града произлиза от думата плевел, понеже всички, които минавали от тук забелязвали буйната растителност и го наричали така. Там се намира един от най-значимите исторически музеи в страната – панорама „Плевенска епопея – 1877 г.“. В близост до града протича най-дългата изцяло в българска територия река – Искър.

Видин
фонтани във Видин
Разположен по поречието на река Дунав, Видин е с население над 60 хиляди жители. Възникнал е на мястото на древното келтско селище Дунония, където римляните по-късно построяват крепостен град с името Бонония, който българите наричат Бдин, а по-късно Видин. Там се намира единствената изцяло запазена средновековна крепост в България – „Баба Вида“, намираща се на брега на Дунав и опасана от ров с вода. Видинската катедрала „Свети Димитър“ е втората по височина в България след храм-паметник „Александър Невски“ в София.

Поморие
фонтани в Поморие
Поморие е разположен върху едноименен, тесен, скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море, на северозападния бряг на Бургаския залив. Поморие е третият по големина град по българското Черноморие с над 14 хиляди жители, след Варна и Бургас. Градът е основан с името Анхиало в края на V в. пр.н.е. като голяма част от жителите му били траки.

Представяме и колекция с видео разходки из четирите български града, зодия Риби, и песни за тях:

Ако се интересувате от точна астрологична прогноза за вас, можете да разгледате астрологичния сайт Марги Паскалева astroamor.wordpress.com.

Снимки: Пловдив отвисоко: Стоян Стоянов; пеещи фонтани в Пловдив: plovdivskinovini.com; каскада в Плевен: elkobg.com; фонтани във Видин: vidin.bg; фонтани в Поморие: valdim.eu