Видеоигрите не били вредни за децата


Видеоигрите могат да бъдат полезни за децата, тъй като насърчават тяхната изобретателност и сътрудничество, заключава доклад на ЕС, който опровергава лошата слава на някои игри.

Тези изводи могат или да изненадат, или да успокоят родителите на пристрастените геймъри. Проучването на Комитета по вътрешен пазар и защита на потребителите към Европейския парламент, установил редица положителни страни на видеоигрите и никаква определена връзка с буйното поведение.

В повечето случаи видеоигрите не са опасни и дори могат да допринесат за развиването на важни качества“, заяви Тоин Мандер, холандски либерален член на Европейския Парламент, изготвил доклада. “Те стимулират научаването на факти и такива способности като стратегическо мислене, творчество, сътрудничество и чувство за откриване на нови неща“, се казва в съобщението на доклада.

В документа не се съдържа призив към държавите членки на ЕС да забранят някои игри, а вместо това той призовава 27-те да работят заедно за засилване на съществуващия незадължителен кодекс в Европа, известен като “PEGI”, който класира игрите според съдържанието им.

Снимка: sxc.hu

loading...