Виетнамка роди близнаци от различни бащи


близнаци

Само 7 случаи на близнаци от различни бащи са известни на медицината.

В началото на март 2016 г. във Виетнам се разкри мистерията около раждането на двама коренно различни визуално близнаци за шок на всички.

Лекарите определиха случая като забележителен – близнаци от един пол, родени в един и същи ден, но от двамата различни бащи.

Близнаците, които в момента са на две годинки, се оказаха деца от двама различни бащи.

Изключително редкият случай излиза наяве, след като 34-годишната жена била притисната от семейството си да направи ДНК тест на децата, тъй като те изобщо не си приличали. Едното било с къдрава коса, а другото с тънка и права.

От лабораторията потвърдили, че без никакво съмнение децата имат различни бащи. „Двубащините” близнаци могат да се получат, когато две яйцеклетки на жената бъдат оплодени от сперматозоидите на двама различни мъже в рамките на една овулация, тоест в период от седем дни.

Шансът, когато една жена прави секс с двама различни партньори, докато е в овулация да забременее и от двамата е изключително миниатюрен. Много рядко се случва различни сперматозоиди да оплодят две отделни яйцеклетки.

Общо седем такива случаи са познати на медицината до този момент. Детайли за майката, освен, че е виетнамка, не се разкриват.

Интересно е, че това е вторият такъв случай за две години, след като миналата година американец разбра, че е баща само на едното бебе в утробата на жена си, припомня .агенция БГНЕС

За забавление на всички Zdraven.bg представя колекция от няколко смешни бебешки реклами:

Снимка: Грег Зенитски

loading...