Викторианската диета е сред най-полезните

викторианска диета

Викторианският режим на хранене, известен също като диета за бедните, съдържа само естествени храни без добавки.

Специалисти установиха, че консумацията на натурални продукти без добавки позволява бързо да се стопят излишните килограми, информира в статия BBC.

Диетолози и здравни експерти заключиха, че викторианската диета не само е сред най-ефикасните методи за отслабване, но и максимално бързо доставя на организма нужните му витамини и минерали.

Учени от университета в Лестър, Англия, изясниха, че хранителният режим, появил се първоначално като диета за бедните и включващ овесена каша, картофи, херинга, натурални млечни продукти, е сред най-полезните за здравето.

По своята ефикасност викторианската диета е сходна със средиземноморската диета – двата хранителни режима не включват рафинирани въглехидрати и допускат консумация на месо.

Всъщност именно викторианската диета позволява да се приемат най-много хранителни вещества от естествени продукти, произведени от фермери.

В списъка с най-полезните продукти, свързани с викторианската диета, са картофи, лук – праз и кромид, зеле, моркови, цвекло, ябълки, круши, ягоди и вишни.

Изводите за ефекта на викторианската диета са публикувани в специализираното издание Journal of the Royal Society of Medicine.

Снимка на картофи, лук и моркови: Марко Верх