>

Витамин С срещу импотентност

портокал

Витамин С помага срещу еректилна дисфункция.

Витамин С действа като естествена афродизиак и може да предложи алтернативно разрешение на проблема с еректилна дисфункция при мъжете, твърдят британски експерти.

Еректилната дисфункция, известна също като импотентност, се характеризира с неспособност да се получава и задържа ерекция. Състоянието е често срещано, като обикновено засяга по-възрастните мъже.

Съществуват редица причини за еректилна дисфункция. Сред тях е стесняването на кръвоносните съдове – проблем, който обикновено се свързва с диабет, висок холестерол и високо кръвно налягане.

И макар да има начини за справяне с проблема – например отслабване или предписване на статини, на мъжете често се препоръчва използването на виагра.

Експерти по хранене обаче твърдят, че с подобен успех, без съпътстващите виаграта странични ефекти, може да се използва витамин С, пише британското издание Daily Express.

Витамин C е известен и като аскорбинова киселина и се съдържа в продукти като цитрусови плодове, зелени и червени чушки, ягоди, броколи, брюкселско зеле, картофи.

Витамин С може да помогне срещу импотентност, тъй като сред важните му функции е стимулирането на притока на кръв към мъжкия полов орган, обяснява британската специалистка по здравословно хранене Касандра Барнс, цитирана от агенция БТА.

Можете да прочетете и за съдържанието на витамин C в цитрусовите плодове ТУК.

Снимка: Джесика Раниес