Вкусни пълнени гъби със спанак и извара

пълнени гъби

Кулинарна рецепта за здравословно ястие от пълнени гъби със спанак и извара.

Представяме вкусно и здравословно ястие от пълнени гъби със спанак и извара, подправени с индийско орехче и настърган пармезан.

Рецептата се приготвя изключително лесно, а приготвянето й отнема до половин час.

Необходими продукти за 2 порции:

10-12 едри печурки
200 г спанак
100 г извара
50 г краве масло
1 червена чушка
1 щипка индийско орехче
30 г сирене пармезан (настъргано)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Спанакът се почиства, измива се и се наситнява. Задушава се в маслото и се овкусява с подправките. Чушката се реже на малки кубчета, смесва се с изварата и се добавя към спанака. Всичко се разбърква.

Гъбите се поставят с вътрешната част към скарата за около 2 минути, след това се обръщат и се пълнят с приготвената смес.

Пекат се до готовност и преди сервиране се поръсват със сиренето Пармезан.

Източник и снимка: Кауфланд