Кулинарна рецепта за здравословно ястие от пълнени гъби със спанак и извара.
Представяме вкусно и здравословно ястие от пълнени гъби със спанак и извара, подправени с индийско орехче и настърган пармезан.
Рецептата се приготвя изключително лесно, а приготвянето й отнема до половин час.
Необходими продукти за 2 порции:
10-12 едри печурки
200 г спанак
100 г извара
50 г краве масло
1 червена чушка
1 щипка индийско орехче
30 г сирене пармезан (настъргано)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спанакът се почиства, измива се и се наситнява. Задушава се в маслото и се овкусява с подправките. Чушката се реже на малки кубчета, смесва се с изварата и се добавя към спанака. Всичко се разбърква.
Гъбите се поставят с вътрешната част към скарата за около 2 минути, след това се обръщат и се пълнят с приготвената смес.
Пекат се до готовност и преди сервиране се поръсват със сиренето Пармезан.
Източник и снимка: Кауфланд