Кулинарна рецепта за здравословно ястие от телешко бон филе и нашенски подправки.
Представяме вкусно и здравословно телешко бонфиле по балкански.
Рецептата се прави изключително лесно, но приготвянето й отнема около час.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
черен пипер на вкус
зехтин за пържене
по желание на вкус: сухи магданоз, домати, чушки или червен пипер, целина, сол
за соса:
150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
½ ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и подправки по желание на вкус
зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100-150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.
Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.
После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, докато отвън хванат коричка, а отвътре останат леко розови.
Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, останалите подправки по желание, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти.
Телешкото се поднася със соса.
Източник и снимка: Кауфланд