Внимателно с агнешко при висок холестерол

агнешко

Хората с висок холестерол трябва да внимават с консумацията на агнешко, съветва експерт.

Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото, макар то да се смята за най-безобидно сред останалите меса. Това предупреди диетологът Донка Байкова от ефира на bTV.

Тези, чиито показатели на холестерола са високи, да консумират това месо охладено и филирано, препоръча диетоложката. Тя подчерта, че агнешкото е богато на т.нар. наситени мастни киселини.

Байкова допълни, че от богатите трапези могат да се обострят гастрити, язви, и най-лошото – панкреаси, както и жлъчно-чернодробните заболявания.

Рискова група по празниците са и хората с високо кръвно налягане. Те са застрашени най-вече от свръхкомбиниране и предозиране на спиртните напитки, припомни диетоложката. Тя изтъкна, че веднага след празниците трябва да преминем към по-леки храни и че организмът имал свойството да се очиства и да сваля сам излишното от себе си.

Последните мастни капчици в организма са първите, които се разграждат, когато го подложим на натиск. Необходими са повече аеробни движения, на първо време стига и един джогинг, каза Байкова.

Снимка на агнешки котлети: takaokun