Водорасли срещу махмурлук

салата от водорасли

Салата водорасли е сред най-добрите лекове срещу махмурлук, твърдят учени.

Съставките, съдържащи се в синьо-зелените водорасли, имат свойството да регенерират клетките и са идеален лек срещу махмурлук след празнично препиване.

Това съобщава британският вестник Daily Mail.

Водните растения водоласли съдържат шест пъти повече антиоксиданти от боровинките и повече калций от млякото. Те са прекрасно средство срещу гаденето и главоболието след наблягането на алкохола.

Синьо-зелените водорасли освен това успешно се преборват с умствената умора и общата отпадналост.

Във Великобритания тези растения виреят на повърхността на езерото Блангдън в графство Съмърсет, припомня изданието. Те могат да се употребяват не само в “извънредни случаи”, каквито са битките с махмурлук. Консумирани всеки ден, те спомагат за регенерирането на клетките на кожата, косата, на мускулите и на костите.

Водораслите съдържат жизненоважни хранителни вещества, от които се нуждаят клетките, за да се хранят и успешно да се делят. Те метаболизират алкохола чрез черния дроб много по-успешно от познатите лекове срещу махмурлук.

Синьо-зелените водорасли имат силно подмладяващ ефект и предпазват от дегенеративни болести, твърдят още специалистите.

Zdraven.bg поздравява всички с песни в специални колекции от песни с видео клипове, в които героите са попрекалили с алкохола:

както и с песни за бира:

и песни за вино:

Снимка на салата от езерни водорасли: Вили Вондер