Вреден ли е Big Brother 4 за здравето на жените?

Вреден ли е Big Brother 4 за здравето на жените – в самолета, двора, къщата или “мястото”, както го нарича водещият на предаването Милен Цветков?

В тазгодишния сезон на предаването вкара 11 жени в битка за космическата за некорумпираните български данъкопладци сума от 300 хиляди лева при наистина екстремни условия, но дали продуцентите са предвидили правилно обстановката, дали тя не застрашава здравето на участничките, на всичките които на пръв поглед симпатизирам.

Какво видяхме още със старта на предаването – едно припаднало 25-годишно момиче. Нели от Пловдив, видимо с наднормено тегло, припадна още преди да е пристъпила сцената на голямото откриване в нощта на 22 септември.

Дали е инсинуация? Това се питахмe всички обръгнали на номерата на Big Brother зрители? Аз бих казала – и да, и не. Да, защото по правилника на предаването всеки участник попълва въпросник за своето здравословно състояние, освен че подлежи на пълен лекарски преглед. Такъв професионален въпросник задължително съдържа въпроса “Получавали ли сте припадъци / загуба на съзнание? При какви обстоятелства?”. Така, че Нели, под страх да бъде изгонена от Къщата и респективно анулирани всички финансови облаги, които получава от Big Brother, ясно и честно е отговорила с – “Да”, припадала съм. Факт, който потвърди многократно – в предаването, при Голяма сестра Венета Райкова, в сутрешния блок на Нова Телевизия пред Лора Крумова.

Та изключително добросъвестните продуценти, които от устата на Милен Цветков преповтаряха, че здравето на участниците е най-важно, много добре са знаели този факт, когато са я избрали за участник в шоуто.

От друга страна, получаването на такъв пристъп е непредвидимо, та продуцентите, с многобройните си експертни съветници, само са могли да предполагат, че при подобен стрес, гораката Нели отново би получила припадък, а ако не – здраве да е!

С това не ги обвинявам в нагласеност, а ги критикувам за поставяне на едно податливо на припадъци момиче под огромния стрес на старта на шоуто, с което са застрашили здравето й.

За други сред останалите 11 женици, оставени в условията на “самолета” – студ, ограничено количество топла вода, храна от консерви…

Емилия от Велико Търново, която живее в Русе и претърпяла операция от рак на яйчниците, вече е с настинка и е на антибиотици, които Big Brother и дава в изповедалнята с указания кое ка правилно да пие. Това се разбра от разговора й именно в изповедалнята, чут в живото предаване по Нова+ вечерта на 23 септември.

По същия канал на живо се видя, че и друга участничка вече е с влошено здраве от условията в Big Brother – обиколилата моретата с яхти Наталия от Шумен. Тя е с чревно разстройство – дали от силните консерванти в консервите, които им подава Big Brother, дали от настинка, не се разбра.

Последно появилата се Виолета – крупие от Пловдив, още в първите часове от престоя си съобщаваше, че е премръзнала и със студени крака, защото Big Brother не й дал дрехи и обувки, освен тези, с които е влязла.

А след като всичките 10 от първата нощ споделиха, че са спали едва час – час и половина, решиха да си налеят алкохол, за да изкарат втората нощ…

Та, кажете ми и вие, читателите, и вие, продуцентите, не е ли вреден Big Brother 4 за здравето на жените?

P.S. В репортажа си на запис от ден 1, излъчен по Нова Телевизия на 24 септември 2008 г., авторите съобщиха зад кадър, че жените трябва да преминат “през Чистилището”!..

Автор: Маргарита, Zdraven.bg; Снимка: emmma peel