
Жените, които страдат от депресия и тревожност трябва да преосмислят начина си на хранене и да ограничат консумацията на преработени храни.
Специалисти от университета на Мелбърн са анализирали данните за здравословното състояние на 1046 жени, наблюдавани в продължение на 10 години, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на резултатите от австралийско проучване, цитирани от агенция БТА.
Изследователите са установили, че онези от тях, които се хранят предимно с преработени и рафинирани продукти и богати на мазнини храни, по-често имат смущения в настроението и са по-склонни към депресия, пише actualno.com.
“Няма магическо хранене, но ако жените наблягат на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, нискомаслените млечни продукти и крехкото месо и включат преработените храни и сладките изкушения в графата “само понякога“, физическото и психическото им здраве значително ще се подобрят”, пишат авторите на изследването в сп. American Journal of Psychiatry.
Снимка: JDBlasko, sxc.hu