Втората част на LEGO: Филмът отново забавлява в кината

LEGO: Филмът 2

Анимацията LEGO: Филмът 2, озвучена на български, отново радва малките и големи зрители в киносалоните.

Дългоочакваното продължение на възхвалявания от критиците световен кинохит и феномен, от който започна всичко, LEGO: Филмът 2 събира героите от Бриксбърг за едно ново, заредено с екшън приключение за спасяването на техния любим град.

Изминаха пет години, откакто всичко беше страхотно, и сега населението е изправено пред огромна нова заплаха: космическите нашественици LEGO DUPLO, които унищожават всичко с невероятна скорост.

Битката срещу нашествениците и възстановяването хармонията в LEGO вселената ще отведе Емет, Батман, Луси и техните приятели в далечни непознати светове, включително в галактики, изпълнени с фантастични планети, странни герои и заразителни нови песни. Тя ще подложи на изпитание тяхната смелост, креативност и майсторски строителни умения, и ще разкрие колко специални са те в действителност.

Режисьор на LEGO: Филмът 2 е Майк Мичъл (Шрек завинаги, Тролчета). Продуценти са Дан Лин, Фил Лорд, Кристофър Милър и Рой Лий, екипът, създал LEGO поредицата, чието начало е поставено с LEGO: Филмът, и Джинко Гото. Сценарият е дело на Фил Лорд и Кристофър Милър, номинираните за Оскар продуценти на анимацията Спайдър-мен: В Спайди-вселената, по сюжет на Фил Лорд, Кристофър Милър и Матю Фогъл, по мотиви от LEGO Construction Toys.

„Всички са пораснали и са станали по-зрели, по-смели, по-силни и по-упорити“, казва Кристофър Милър, един от оригиналните създатели на изобретателната LEGO поредица, който се завръща, заедно със своя творчески партньор Фил Лорд, като сценаристи и продуценти на последната глава от поредицата. „Всички, освен Емет, разбира се. Той си е същият, приемащ всичко с въодушевление, наивен младеж, какъвто е бил винаги“.

Но всичко това е на път да се промени, след като шокиращото залавяне на най-добрите му приятели и неговата любима Луси пришпорва Емет да си възвърне героичната форма с пълна сила. Той поема на опасно пътешествие из далечните краища на вселената, за да ги спаси… в типичния за Емет стил. Което според режисьора Майк Мичъл означава: „Ще има много щур екшън и уникални герои и същата непочтителна, разчупваща клишетата комедия, която очаквате от Крис и Фил и която допада на зрителите на всички възрасти. Емет е зареден с кураж и е напълно отдаден на каузата, но няма никаква идея с какво се захваща. Налице е всичко, заради което се влюбихте в първия филм, но и още“.

LEGO: Филмът 2

Въпреки, че е съвсем отделно приключение, продължението следва историята от оригиналния LEGO: Филмът, събирайки отново разнородната банда от мини LEGO фигурки с големи сърца, любими на феновете по целия свят: дуото от нежния, но непоколебим Емет и целеустремената Луси; надсмиващия се над себе си Батман; непредсказуемата, луда по блещукаците неща Дива мацка; полу-пирата Железния и отнесения космонавт Бени.

Продължението ще представи и интригуващи нови герои, които ще предизвикат нашите любимци и ще ги отведат до нови открития. Сред тях са страховит генерал Разруха и загадъчният космически каубой Рекс Опасния. Заедно, всички от този събран отново LEGO екип ще отведат зрителите на уникално междугалактическо пътешествие към невиждани досега светове, разположени отвъд забранената Стеъргейт.

LEGO: Филмът 2

LEGO: Филмът 2 впечатлява с цветове, забавен дизайн и музика с парти настроение. Освен неустоимия хит Everything is Awesome, който отразява различни моменти от действието, Лойд споделя: „Използвахме много песни и музикални номера, които ни помогнаха да представим историята в забавен и игрив стил“.

Филмът е озвучен на български с гласовете на Атанас Сребрев, Татяна Захова, Росен Русев, Иван Велчев, Петър Бонев, Иля Пепеланов, Елена Бойчева и други, а в записите на песните участват певиците Прея и Тони.

Премиерата на LEGO: Филмът 2 в българските киносалони е 8 февруари 2019 г., разпространяван от Александра Филмс:

loading...