Гола снимка на Гуинет Полтроу в Instagram предизвика гняв у дебеланите

Актрисата Гуинет Полтроу показва гола йога в планината на снимка в Instagram.

Актрисата съблече всичките си дрехи и позира за снимка на върха на хълм, рекламирайки своята компания – Goop, която е посветена на здравословния начин на живот.

Кадърът показва 46-годишната блондинка, застанала на ръба на възвишението, обърната с гръб към камерата и с лице към дивата природа.

Звездата от Отмъстителите и Влюбеният Шекспир, за чието изпълнение печели Оскар и Златен глобус за най-добр аглавна женска роля през 1998 г., е вдигнала ръце високо над главата си, изпъвайки максимално голото си тяло в йога поза.

Снимката предизвика гневни коментари у дебелите хора, които си търсят всякакви оправдания за занемареното си тяло с наднормено тегло, което е основна причина за повечето заболявания.

“Ребрата й се виждат, това е катастрофално”, “Кога ще спре културата на анорексичните жени в медиите?”, “Изглежда, че тя гладува с дни”, “Това е твърде лошо, твърде слаба е”, са само част от коментарите под фотографията.

И докато някои хора я осъждаха за провокативното изображение и обсъждаха “прекалено слабата ѝ фигура”, други я защитиха.

“Успокойте се всички! Това е просто тяло… Фактът, че размерът му не е по ваш вкус, не ви дава право да го критикувате. Коментарите ви не са нещо повече от отражение на собствената ви несигурност”, написа един от потребителите.

“Скъпи хейтъри, как можете да не харесвате това тяло? Човек трябва да може да оцени всяка фигура, включително и тази”, изрази мнението си друг.

Текстът към публикуваната снимка гласи: Ние лъжем себе си по добри и лоши причини, самозащита или самосаботаж (които често са едно и също). Но защо? И препраща с връзка за пълното обяснение на към профила на DanaChildsIntuitive защо слушането на тялото ви е най-доброто нещо, което можете да направите, за да се отървете от собствените си пристрастия.

Гуинет Полтроу е родена на 27 септември 1972 г. в Лос Анжелис, Калифорния. След успехите си в Холивуд тя започна марката Goop още през 2008 г. от собствената си кухня, издавайки кулинарна книга със здравословни рецепти и с изпращане на бюлетин със съвети за здравословен начин на живот по имейл.

“Ние вярваме, че малките неща са от значение, че добрата храна е основата на любовта и доброто разположение на духа, че умът, тялото и душата са неразривно свързани и че ние имаме контрол върху здравето си”, гласи сайтът.

Снимката с медитацията на голо в планината не е публикувана в личния профил на Гуинет Полтроу в Instragram/gwynethpaltrow, където има над 6.4 милиона последователи.

Снимка: Instagram.com/goop