Градове и места в Италия, забранени заради коронавируса

коронавирус в Италия

Цяла Италия вече е забранена за туристи заради епидемията от коронавирус там.

Италия е огнището на новия коронавирус в Европа. (ОБНОВЕНА НА 9 МАРТ 2020 Г.)

На пресконференция в късните часове на 9 март 2020 г. премиерът на Италия Джузепе Конте обяви разширяването на мерките срещу коронавируса върху територията на цяла Италия – деня, в който Италия отчете бум на хиляди новозаразени и стотици починали за последните 24 часа, ден след като беше обявена карантина в 14 северни провинции, включващи Милано и Венеция и след като студентите се разбягаха с експресите към Южна Италия. “Целта на мярката е да опазя здравето на италианците и особено на възрастните”, заяви Конте.

Предвижда се забрана на пътуванията, която важи за всички италианци и има само три изключения – пътуване до работното място, проблеми със здравето или извънредни ситуации в семейството.

Забраняват се всички масови прояви, като това вече важи и за проявите на открито. В резултат се спира футболното първенство, след като досега мачовете от Серия А се играеха пред празни трибуни.

Работното време на заведенията се ограничава до 18 часа, като ще бъде позволено да отворят само тези, които могат да осигурят поне 1 метър разстояние между клиентите.

Обявеното по-рано затваряне на училища и университети няма да е в сила до 15 март, а до края на месеца.

Външното министерство на Великобритания посочи градовете в Италия, които поданиците на кралицата не бива да посещават поради опасност от зараза с коронавирус COVID-19.

Случаите на починали от коронавируса в Италия са над 300, което към момента поставя Италия на второ място в света по жертви от COVID-19 след Китай. Правителството на Италия въведе извънредни мерки, които позволяват на регионите да прилагат мерки за гражданска защита в отговор на коронавирус, включително изолацията на тези градове.

От 8 март 2020 г. италианските власти разшириха зоната на изолация, която вече обхваща целия регион Ломбардия и провинциите Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия и Римини (всички в Емилия Романя); Песаро е Урбино (в Марке); Алесандрия, Асти, Новара, Вербано-Кусио-Осола и Верчели (всички в Пиемонте); Падуа; Тревизо и Венеция (във Венето).

коронавирус в Италия

На 28 февруари 2020 г. министерството на външните работи на Великобритания (Foreign and Commonwealth Office) актуализира своите указания при посещение в Италия и посочи 11 точки в Северна Италия, които британските туристи не бива да посещават.

Това са 10 малки градчета в област Ломбардия – Кодоньо, Кастильоне д’Ада, Казалпустерленго, Фомбио, Малео, Сомаля, Бертонико, Теранова дей Пасерини, Кастелгерундо и Сан Фиорано, както и един в област Венето – Во Еуганео.

Всеки от тези 11 града е поставенн под карантина от италианските власти, заради избухналата епидемия от коронавирус там.

Туристите са застрашени от коронавирус в Италия, ако пътуват на север от Пиза, ако се тегли въображаема линия по паралела.

Българските власти също посочват информацията на министерството на външните работи на Република България, обновена на 8 март 2020 г., като припомнят, че със заповед на министъра на здравеопазването на всички лица, завърнали се от Италия, се „осъществява задължително медицинско наблюдение и се прилагат задължителни здравни мерки, като извършването на медицински прегледи и лабораторни изследвания, карантина за срок от 14 дни в домашни условия или в лечебно заведение и други по преценка на органите на граничния здравен контрол за всеки конкретен случай.“

Прочетете всичко, което трябва да знаем за коронавируса ТУК, както и кои са фалшивите съвети и илачи срещу коронавируса ТУК.

Карта на коронавируса в Италия: 1. Министерството на външните работи на Великобритания; 2. Отдел за гражданска защита в Италия