Градове зодия Везни

Hundertwasserhaus

Представяме списък с градове, които са под влиянието на зодия Везни.

Тези градове под зодия Везни, са подходящи за живеене или екскурзия на представителите на зодия Везни, Водолей, Близнаци, Стрелец и Лъв.

За повече късмет и успех, препоръчваме в тези градове представителите на зодия Везни да посрещнат своя рожден ден!

Представяме всеки град с красив изглед, линк към официалния му туристически сайт, кратко инфо, както и видео разходка из него.

Виена
Виена


Виена е столицата на Австрия и е в топ 20 на най-посещаваните от туристите градове по света. Центърът на града е обявен за Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Популярен е с дворци като Шьонблун и Белведере, Виенската опера, катедрали и много исторически постройки. Името на града произхожда от келтски език и означава широк. Населението на Виена наброява над 1.8 милиона души.

Франкфурт
Франкфурт
Франкфурт на Майн е най-големият град в провинция Хесен и петият по големина град в Германия, с население над 717 хиляди души, разположен на река Майн. В града са построени 17 небостъргача на височини от 115 до 260 метра. През Средновековието Франкфурт е бил свободен град и място за коронация на немските крале, а в съвремието в града седалища имат повече от 300 банки, както и четвъртата по големина в света фондова борса. Летището Франкфурт Рейн-Майн е третото по големина пътническо и най-голямото товарно летище в ЕС. Роден град e на Гьоте.

Копенхаген
Копенхаген
Копенхаген е столица и най-голям град на Дания, с население над 583 хиляди души. Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. През 2008 г. е обявен за най-добрия град за живеене в света. Стари барокови сгради и модерни архитектурни хрумвания са в основата на съвършено пъстроцветие – особеност на столицата на най-старата европейска монархия.

Лисабон
Лисабон
Лисабон е столица и най-голям град на Португалия, с население над 566 хиляди жители, разположен при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. Според легендата Лисабон е основан от Одисей. Лисабон става столица през 1260 г., а през 1290 г. е основан Лисабонският университет. Градът е богат на разнообразна архитектура – романска, готическа, барокова, модерна и постмодерна.

Антверпен
Антверпен
Антверпен е град в северната част на Белгия, център на провинция Антверпен във Фламандския регион, с население над 510 хиляди души. Съгласно легендата, изобразена и в статуя на главния градски площад, името на Антверпен е свързано с митичен великан, живял на брега на река Схелде, който бил убит от ммладия герой Силвий Брабон, който отсякъл и хвърлил в реката ръката на самия великан. Оттам и името на града идва от нидерландското hand werpen в превод хвърляне на ръка. Пристанището на Антверпен е второ по големина в ЕС. В града има много жилищни и обществени сгради от периода на разцвет на Антверпен през XVI век.

Отава
Отава
Отава е столицата на Канада и четвъртият по големина град в страната с население над 880 хиляди души. Намира се в източната част на провинция Онтарио, на едноименната река. Градът е основан през 1826 година с името Байтаун, а през 1855 година приема името Отава. Името Отава произлиза от думата adawe на езика алгонкин и означава „търгуване”. Консултантската фирма Mercer определя Отава като втория най-добър град за живеене в Канада и на 14-то място в света.

Йоханесбург
Йоханесбург
Йоханесбург е най-големият град в Република Южна Африка и най-важният промишлен и финансов център на страната, седалище на Конституционния съд на ЮАР. Основан е през 1886 и в околностите му са произведени 40% от златото в света. Градът представлява смесица от викторианска и съвременна архитектура, а населението му е над 950 хиляди души. Сградата на Главната поща с часовника се смята за най-красивото здание на Йоханесбург, построена през 1897 г.

Розуел
Розуел
Розуел е град в Ню Мексико, САЩ, с население над 48 хиляди жители. Популярен е с твърденията, че наблизо е катастрофирал НЛО през 1947 г., а правителството било прикрило случая и затова привлича много любители на извънземния живот. Първите му сгради са построени през 1869 г., името получава от малкото име на бащата на основателя му Ван Смит. В Розуел е родена и актрисата Деми Мур. С неговото име е създаден и телевизионен сериал Розуел за пристигнали в града галактически пришълци.

Лийдс
Лийдс
Лийдс е вторият най-голям град в Англия с население на 750 хиляди души. Лийдс е обявен за град през 1626 г. и е разположен е на река Еър, почти съединен с намиращия се в съседство Брадфорд. Лийдс е на 4-то място с най-много студенти във Великобритания – над 200 хиляди.

Нотингам
Нотингам
Нотингам е най-големият град и стопански център на графство Нотингамшър, Англия, и се намира на брега на река Трент. В него могат да се видят много красиви паркове, както и един от най-красивите площади в Англия. Нотингам е известен като сцена на действие за част от историите, свързани с легендарния Робин Худ, подвизавал се в близката до града Шерудска гора. Статут на град има от 1897 г. и към момента населението е около 315 хиляди жители. Има и университет.

Фрибур
Фрибур
Фрибур е столица на едноименния кантон в западна Швейцария с население над 38 000 жители и два официални езика – френски (над 60% от населението) и германски (над 20% от населението). Основан през 1157 г., в града има важни исторически манастири и църкви, както и университет.

Велинград
Велинград
Велинград е подходящ за здравен туризъм в съчетание с балнолечение и климатолечение. Най-популярен е паркът около езерата и изворът Клептуза. Градът е образуван през 1948 г. от сливането на селата Лъджене, Каменица и Чепино, които са сегашните му квартали. Той носи името на партизанката Вела Пеева и е втори по големина в Пазарджишка област с население над 22 00 жители. Това е и родното място на вицепрезидент Маргарита Попова.

Представяме и видео разходка из градовете под знака Везни:

Ако се интересувате къде точно да живеете или друг аспект на астрологична прогноза, можете да прочетете полезни неща от Марги Паскалева в й астрологичен сайт astroamor.wordpress.com или пък директно да се обърнете към нея за съвет на мобилен тел. +359/877272843.

Снимки: Hundertwasserhaus във Виена: Рок Ходей; Виена: Syuqor Aizzat; Франкфурт: xingxiyang; Копенхаген: james j8246; Лисабон: Маркус Холанд-Мориц; Антверпен: Аугуст Брил; Отава: goetzihh; Йоханесбург: Саалеха Бамджи; Розуел: Кен Лунд; Лийдс: EG Focus; Нотингам: duncanh1; Фрибур: pegatina1; Велинград: Клеархос Сапаутсис