Градове зодия Дева

Представяме списък с градове, които са под влиянието на зодия Дева.

Тези градове под зодия Дева, са подходящи за живот или като туристическа дестинация на представителите на зодия Дева, Козирог, Телец, Скорпион и Рак.

За повече късмет и успех, препоръчваме в тези градове представителите на зодия Дева да посрещнат своя рожден ден!

Представяме всеки град с красив изглед, линк към официалния му туристически сайт, кратко инфо, както и видео разходка из него.

Париж
Париж


Столицата на Франция е разположена на меандър на река Сена, която разделя града на две. Той е с площ над 105 кв. км и населения над 12 милиона жители. Най-популярните забележителности са градините и двореца Версай, Айфеловата кула, прочутият булевард с кестени Шанз-Елизе, Лувара и мн. др.

Лос Анжелис
Лос Анжелис
Градът на ангелите в Калифорния, САЩ, е разположен на брега на Тихия океан, с площ над 1200 км. км и население над 13 милиона жители.

Йерусалим
Йерусалим
Библейският град е разположен на палто – част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм и хълма Скопий, с площ над 125 кв. км и население над 1 милион души.

Страсбург
Страсбург
Страсбург е на левия бряг на река Рейн, близо до границата с Германия, с население над 270 хиляди жители. Страсбург е седалище на няколко европейски институции, сред които Съвета на Европа, Европейския парламент, Еврокорпус, Европейския омбудсман.

Лион
Лион
Разположен в Южна Франция на площ от 48 кв. км., Лион (в превод Лъв) е обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Населението е над 2 милиона жители.

Базел
Базел
Базел е разположен в най-северозападната точка на Швейцария от двете страни на река Рейн, където се събират в една точка границите на Франция, Германия и Швейцария. Той е с площ над 23 кв. км и население над 170 хиляди души.

Бостън
Бостън
Бостън е столица и най-голям град на щата Масачузетс, САЩ, и е неофициалният икономически, културен и образователен център на Нова Англия. Там се намира Университетът Харвард. Разположен е на брега на Атлантическия океан, с площ от над 230 кв. км и население над 4.5 милиона жители.

Падуа
Падуа
Падуа е разположен в Североизточна Италия на река Бакилионе с площ над 90 кв. км. и население над 210 хиляди души. В града не бива да се пропускат Падуански университет и базиликата Сант Антонио.

Тулуза
Тулуза
Тулуза, основан от галите, е разположен на река Гарона в Югозападна Франция, с площ от над 5000 кв. км и население 1.2 млн. жители.

Малта
Валета
Столицата на островната държава Малта, Валета, е с население от 6500 жители в историческия град, който е обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Макар като цяло да е в бароков стил, има и сгради от XVI. век от Ордена на Св. Йоан от Йерусалим, когато е известен като средище на кръстоносците. Населението на Малта е около 450 хил. жители.

Добрич
Добрич
Само на 30 км от Черно море, областният град е 8-ми по големина в България с над 88 хиляди жители и градски парк Св. Георги с 430 дка площ.

Димитровград
Димитровград
Димитровград е разположен в Тракийската низина по поречието на река Марица с население над 38 хиляди души. Той е сред най-озеленените градове в България. В покрайнините му са разположени три големи парка, а градинките и залесените площи са характерни за цялостния градски стил. Димитровград е родният град на певиците Ваня Костова и Таня Боева, министъра на културата Вежди Рашидов.

всеки лечебен и спа курорт като напр. Нареченски бани
Нареченски бани
Месното население в Нареченски бани наброява около 1000 човека постоянно живеещи, а през летния сезон нараства до 3000 души с гостите на курорта в община Асеновград, популярен в България с балнеолечението.

или пък Сапарева баня
Сепарева баня
Сепарева баня се намира на северното било на Рила и е известна с горещата минерална вода. Тук се намира единственият в България и континентална Европа гейзер-фонтан, с рекордно гореща вода у нас в и Европа – 103 ºС. Населението е над 4000 жители и се посещава от много за балнеолечение и рехалибитация.

Представяме и видео разходка из градовете под знака Дева:

Снимки: градините на Версай и Париж от птичи поглед: Yann Caradec; Лос Анжелис: jondoeforty1; Йерусалим: Gunars Tisons; Страсбург: Шарат Ганапати; Лион: Carlos de Paz; Базел: Kačka a Ondra; Бостън: Navaneeth KN; Падуа: Marcelo da Mota Silva; Тулуза: Patrick Subotkiewiez; Валета: Берит Уоткин; Добрич: dobrich.bg; Димитровград: dimitrovgrad.bg; Нареченски бани: Izvora; Сапарева баня: община Сапарева баня

loading...