Гришо: Искам децата ми да видят как играя, преди да съм се пенсионирал

Григор Димитров

В интервю Григор Димитров намеква, че с Никол Шерцингер скоро може да станат родители.

Григор Димитров даде интервю за британския спортен канал Sky Sports, в което говори за целите си на корта и извън него.

Без мечти, човек е изгубен, смята топ тенисистът. Той споделя, че не спира да мечтае и това му помага да осъществява мечтите си. Бих искал един ден да имам добро семейство, да спечеля турнир от Големия шлем, бих искал децата ми да ме видят да играя, преди да съм се пенсионирал, допълва Димитров.

Това са обикновени неща, но пътят към всяка посока е дълъг, каза 27-годишният тенисист, който се среща с почти 40-годишната Никол Шерцингер от две години. Двамата се запознават през 2015 г.

В същото време в интервю за лайфстайл списание OK! Гришо признава, че пътуването по цял свят усложнява нещата за двойката: Мисля, че двамата успяваме, защото си помагаме. Голямото разстояние и графиците ни са сложни, но нещата са такива, каквито са.

Попитам дали двамата някога са играли заедно тенис, той коментира: Веднъж я заведох на корта. Тя има голяма координация на главата и очите, но ние сме толкова ограничени откъм време, че се опитваме да прекараме повечето сами заедно.

Григор разказва как е започнал да играе тенис. Бях много малък. Цялото ми семейство обича спорта. Баща ми ми показа как да играя тенис, положи основите на това, което правя сега, майка ми беше волейболистка. Никога не съм си представял, че мога да играя до момента, в който родителите ми ми дадоха ракета и вече не можеха да ме контролират.

Гришо споделя и как семейството му се е погрижило да се превърне не само в добър тенисист, но и да е отговорен към себе си и собствените си отговорности. Той е трябвало първо да подготви домашните си и чак тогава е можел да отиде на тренировка. Майка му и баща му много добре познавали увлечението му към тениса. Поведението му пък било важно за това, дали ще го допуснат да отиде на турнир.

Поздрав за всички с №1 хита на Никол Шерцингер във Великобритания през пролетта на 2011 г. Don’t Hold Your Breath:

Снимка: facebook.com/grigordimitrovtennis