Дали G-точката е мит?

Г-точка

Учените от години спорят дали наистина съществува G-точката при жените.

Френски гинеколози опровергаха резултатите от британско изследване, според което G-точката, ерогенна точка при някои жени, съществува само в тяхното съзнание, посочва британският в-к Dayly Telegraph.

Във френски отговор на изследователите от Кралския колеж в Лондон, на своя среща френските лекари настояха, че G-точката, сбор от вътрешни нервни окончания, е далеч от мита.

Английското изследване се основава на грешни тълкувания, заяви д-р Силвен Мимун, един от най-известните гинеколози във Франция, който направи изказване по време на конференцията “G-Day”.

Според изследването на Кралския колеж в Лондон, реализирано сред 1800 жени във Великобритания, на възраст между 23 и 83 години, G-точката не е нищо друго освен обект на запаленото въображение на жените, подхранвано от терапевтите и специализираните издания.

Изследването, най-голямото от този вид, е било извършено върху двойки еднояйчни и двуяйчни близначки, и се основава на факта, че те имат 100%, съответно 50% еднакви гени. Поради тази причина, ако една от участничките в изследването потвърди, че е открила тази своя изключително чувствителна ерогенна зона, то би трябвало и близначката й да признае този факт, макар и в един определен процент от случаите. За съжаление обаче, не е било регистрирано такова съвпадение, като по този начин са били потвърдени мненията на някои лекари, които многократно са оборвали тази сексуална илюзия. Но д-р Мимун не беше съгласен с направените изследвания.

Не става въпрос за генетика, а за използване, заяви той, цитиран от агенция БГНЕС.

Друг френски експерт заяви, че G-точката е била “реалност” за най-малко 56% от жените и действието й може да бъде наблюдавано при провежданите изследвания.

За доброто настроение на всички поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Илюстрация: Габриела Фабри