Деца, огризващи кокали, стават агресивни

Тези деца, които с години огризват пилешки кокали от бутче и крилца, с годините стават агресивни, предупреждават психолози.

Децата, навикнали да огризват пилешки кокали, стават агресивни в по-късна възраст.

Изводът е на учени от университета Корнел в Итака, щат Ню Йорк. Изследването им сочи, че такива деца стават агресивни и неуправляеми като възрастни.

Вероятността това да се случи, е два пъти по-голяма в сравнение с връстниците им, които също хапват пилешко, не не огризват кокалите.

Според учените, проучвали деца на възраст от 6 до 10 години, причината е в силата на захапката. При огризването на кокали тя е доста по силна, отколкото иначе.

Именно навика да се употребяват зъбите с максимална мощ развива агресията у децата, която на по-късен етап може да създаде проблеми както на тях, така и на околните.

Изводите от изследването обаче не се споделят от всички. Хората ядат пилешки бутчета, пилешки крила и пилешки гърди от хилядолетия и не мисля, че това ги е направило по-агресивни отколкото са били в древността, отбелязва клиничният психолог д-р Браян Ръсел. А и защо точно пилешки кокали? Защо не кокали от пържола или ребърца?, цитира агенция БГНЕС.

Снимка: испански ресторант Бодега