Джинджифилът е полезен във всякакви форми

джинджифил

Огромен плюс на джинджифила е неговата универсалност: пресен, сушен, на прах и сок – всяка форма на корена ще ви се отрази добре.

Билките и различните подправки, включително коренът от джинджифил, отдавна са популярни не само заради вкуса си, но и заради терапевтичните си свойства.

Джинджифилът подсилва вкуса на всяко ястие и напитка, предпазва от остри и хронични заболявания, помага при отслабване и има терапевтичен ефект върху човешкия организъм.

Една от най-оригиналните подправки – джинджифилът – се смята за почти панацея при различни заболявания – не само в източната медицина, но и в европейските страни. Множество доказателства потвърждават антиоксидантните, антибактериалните и противовъзпалителните свойства на джинджифила.

Джинджифилът също така понижава нивата на глюкоза и холестерол в кръвта и има положителен ефект върху настроението и сексуалния живот.

Джинджифилът съдържа минимално количество калории, но се отличава с впечатляващо количество витамини и полезни за здравето вещества като желязо, калий, магнезий и цинк. Джинджифилът има положителен ефект върху теглото, както е доказано от медицински изследвания. Коренът увеличава скоростта на окисляване на мазнините и намалява глада, което има положителен ефект върху индекса на телесната маса.

Малко хора осъзнават, че джинджифилът е отлично средство срещу морска болест. Подправката потиска чувството на гадене и ограничава последиците от вестибуларната дисфункция. Джинджифилът също така намалява болката по време на менструалния цикъл.

Отдавна е известно, че джинджифилът помага в борбата с инфекциозните заболявания. Чаша чай от джинджифил с мед и лимон е отлично средство за предотвратяване и лечение на настинки. Изследвания на датски лекари потвърждават, че джинджифилът е ефективен и при респираторни заболявания и инфекции на дихателните пътища, съощава агенция БГНЕС.

Чай от джинджифил с лимон пък помага за отслабване.

Снимка на пресен джинджифил: Joseph Mucira / Pixabay