Джордж Майкъл с нова коледна песен 3 години след смъртта си

Неиздавана досега коледна песен Джордж Майкъл включват в саунтрака на нов коледен филм, три години след смъртта му.

Неиздавана песен от късното твърчество на британската музикална звезда от гръцки произход Джордж Майкъл е включена в празничен филм, чиято премиера е предвидена седмици преди Коледа 2019 – на 8 ноември 2019 г.

Филмът носи заглавието Last Christmas – като на един от най-големите хитове на Джордж Майкъл и една от най-популярните коледни песни през последния половин век.

Продукцията, чийто сюжет е базиран свободно по мотиви от негови песни, е с участието в главните роли на носителката на Оскар Ема Томсън, която е и съсценарист на филма, Емилия Кларк, позната от сериала Game of Thrones, Хенри Голдинг (Лудите богати азиатци), Мишел Йео (Тигър и Дракон). Режисьор е Пол Файг.

Фабулата проследява събитията около депресирана млада жена, която работи в магазин за коледни аксесоари, където среща мъж, който преобръща живота й.

Пол каза в интервю за BBC, че една от песните във филма е такава, върху която Джордж Майкъл е работил за следващия си албум. Това е просто една невероятна песен, която толкова се вълнувам, че светът ще чуе сега, споделя той.

Режисьорът описва новата песен като “много празнична”, като добавя, че пълните шест минути мелодия са включени във филма. Той обясни: Защото, когато получите песен, която никога не е била чувана, не искате просто да използвате, например, 15 секунди от нея. Песента започва в края на филма и след това преминава във финалните надписи.

Джордж Майкъл бе намерен мъртъв на Коледа през 2016 г. в имота си в Горинг, Оксфордшир. През цялата си музикална кариера Джордж има 36 самостоятелни хита, влязли в Топ 40-те на официалната класация за най-популярни сингли във Великобритания, включително седем, които са достигнали номер 1. В официалната класация за песни в САЩ Джордж Майкъл достига първото място със 7 хита. Като част от дуета Wham! Джордж Майкъл има заема първа позиция във Великобритания още 4 пъти, вкл. с двоен сингъл, и още два пъти е покорявал върха в САЩ.

По-рано през юли 2019 г. пуснаха и нова песен на Уитни Хюстън, 7 години след смъртта й.

За всички почитатели на песните и творчеството на Джордж Майкъл представяме колекция с неговите №1 хитове, достигнали първото място в официалните класации за най-популярни песни в САЩ и Великобритания:

както и колекция от негови видео клипове с красиви манекенки:

Снимка: facebook.com/georgemichael