Джъстин Бийбър страда от Лаймска болест

Джъстин Бийбър

Световно известният канадски изпълнител разкри, че е с диагноза Лаймска болест.

“Много хора казваха, че Джъстин Бийбър изглежда зле, кара на метамфетамини, защото не можаха да разберат, че наскоро ми беше поставена диагнозата Лаймска болест и хронична мононуклеоза, които засегнаха кожата ми, мозъчната функция, енергията и здравето ми като цяло“, написа Джъстин Бийбър в своя Instagram.

Певецът добави, че трябва да премине през трудни две години, но благодарение на правилното лечение на „все още нелечимата болест“ той се възстановява и ще може да работи и твори отново.

Лаймска болест порази и сънародничката на Бийбър Аврил Лавин. Според певицата тя прекарала няколко години вкъщи, борейки се нея и била на предела на силите си, чувствайки се между живота и смъртта.

Лаймската болест е инфекциозно заболяване, причинено от пет вида бактерии, които се предават чрез ухапвания от кърлежи, сред които Borrelia burgdorferi и Borrelia mayonii. Заболяването има голямо разнообразие от клинични прояви като висока температура, главоболие, умора и кожен обрив. В някои случаи се засягат тъканите на ставите, сърцето, нервната система и очите.

Лаймската болест може да доведе до смърт или трайни увреждания в случай на ненавременно или неадекватно лечение.

Ето съобщението на Бийбър в профила му в Instagram, в което споделя за заболяването си, за което разказва в документален филм за него:

На 3 януари 2020 г. Бийбър издаден своя четвърти студиен албум Yummy. Представяме колекция с №1 хитовете на Джъстин Бийбър в музикалните класации досега:

Селфи на Джъстин Бийбър: facebook.com/JustinBieber