Диета за зодия Козирог

салата от риба, спанак и боровинки

Какво трябва да включва ежедневното здравословно меню за типичните представители на зодия Козирог и какви здравни съвети е добре да се спазват?

Диета, богата на протеини и калций, е задължителна за представителите на с цел да се запазят костите, кожата и зъбите в отлично състояние.

Представителитена зодия Козирог са склонни да прекаляват с нещата. Козирозите са склонни да правят неща в излишък. Те работят прекалено, пропускат хранения, а след това се нахвърлят на храната от едно ядене. Не трябва да прекаляват със силни подправки и пикантни храни, за да не си причинят чревни разстройства. Изпадналите в мрачно настроение Козирози често търсят утеха в алкохола, с който те по принцип не се справят добре.

Клетъчната сол за зодия Козирог е калциев фосфат, който е най-важният елемент във формирането и състава на костите на скелета. Калциевият фосфат участва в изграждането на костите, зъбите, тъканите, органите и кръвта. Той е важен за кръвообращението и кръвосъсирването, за храносмилането и усвояването, както и за възстановяване след болест. Недостигът на калциев фосфат причинява рахит, уврежда костите, води до гръбначни изкривявания, болки в ставите и разваля на зъбите.

Храни, богати на калций и калциев фосфат, от които представителите на зодия Козирог се нуждаят са портокали, лимони, смокини, целина, бяло зеле, къдраво зеле, глухарче, спанак, броколи, царевица, грах, картофи, орехи, бадеми, цели зърна овес и пшеница, кафяв ориз.

Козирозите трябва да включват в ежедневното си меню свежа сурова салата, пресни плодове и зеленчуци, чист протеин, рибаяйца и пълнозърнест хляб. Те се нуждаят от много храни, богати на калций като сирене, айрян и мътеница и кисело мляко.

Представителите на зодия Козирог са постоянни в предпочитаните храни, както и тези, които не харесват, и затова често ядат едни и същи неща всеки ден. Но те трябва да разнообразяват своята диета с различни зеленчуци, плодове, месо и риба.

Зодия Козирог често са притеснявани от суха и проблемна кожа, особено през зимата. Масло от кайсии, както и сусамово и бадемово масло са подходящи и с овлажняващо действие, а и пиенето на много вода ще поддържа кожата хидратирана и чиста. Яденето на шоколад и рафинирана захар е лошо за кожата на Козирог. Те никога не трябва да прекаляват с плаж и слънчеви бани, защото кожата им бързо ще се напука и състари.

За своето здраве, наред с подходящата диета, представителите на зодия Козирог е добре да се обградят с цветове, цветя, успокояваща музика и приятни хора, за да бъдат в приятно настроение. Те трябва да се стремят да поддържат добра стойка, да седят изправени и да ходят отпуснато. Топли бани, умерени упражнения и дълги разходки сред природата са много релаксиращи за зодия Козирог.

За доброто настроение на всички представяме видео колекция с изпълнения на българи, представители на зодия Козирог:

Може да прочетете също:
Диета за зодия Овен
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Рак
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Водолей
Диета за зодия Риби

Снимка на салата от риба, спанак и боровинки: Шарод Глоувър