Диета за зодия Овен

печена риба тон

Какво трябва да включва ежедневното здравословно меню за типичните представители на зодия Овен и какви здравни съвети е добре да се спазват?

Представителите на зодия Овен непрекъснато са заети с някаква дейност, в движение или на път, затова се нуждаят от добре балансирана диета за поддържането на добро здраве и зареждане с енергия.

Клетъчната сол за зодия Овен е калиев фосфат. Това съединение изгражда мозъчните клетки и подхранва черния дроб. Овните обикновено изразходват толкова много енергия, че запасите в организма на тази минерална сол често се изчерпва и непрекъснато трябва да се набавя.

Калиевият фосфат стимулира мозъка и нервната система, подсилва паметта и подобрява мисловните процеси и ни прави бодри и изпълнени с енергия, а недостигът на това вещество може да предизвика депресия, меланхолия и дори оплешивяване. Енергизиращото действие на калиевия фосфат е свързано с тройния му стимулиращ ефект върху органите – върху клетъчната обмяна, нервната система и мускулатурата.

Храните, богати на калиев фосфат, които Овните трябва непременно да включват в своята ежедневна диета, са: домати, краставици, боб, кафяв ориз, леща, орехи, маслини, лук, маруля, рукола, спанак, карфиол, броколи, брюкселско зеле или бяло зеле, телешко месо, риба, фурми, банани, сушени кайсии, тиква.

Здравословната диета на Овните трябва да включва в менюто също мляко и млечни продукти, богати на калций, който е полезен за зъбите и костите.

Солта и алкохолът са най-опасните врагове за представителите на зодия Овен и те трябва да се стремят да ги избягват. Прекалено многото сол засяга мозъка, костите и артериите, а алкохолът им уврежда бъбреците, както и мозъка.

Овните трябва да се наслаждават на храната си в тиха и спокойна атмосфера и никога да не ядат твърде бързо или в условията на заобикалящ стрес. Овните също трябва да се пият повече вода и да отделят време за адекватна почивка и релаксация.

За доброто настроение на всички представяме видео колекция с изпълнения на българи от зодия Овен:

Може да прочетете също:
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Рак
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Козирог
Диета за зодия Водолей
Диета за зодия Риби

Снимка на печен ариба тон: cogito ergo imago