Диета за зодия Рак

риба с кресон

Какво трябва да включва ежедневното здравословно меню за типичните представители на зодия Рак и какви здравни съвети е добре да се спазват?

Храненето означава сигурност за представителите на зодия Рак. Те редовно посягат към сладки, торти и всякакви домашни лакомства, когато настроението им е спаднало. Увличайки се по сладкото те само трупат килограми и си развалят зъбите и стомаха. Раците трябва изключително да внимават с какво се хранят, за да поддържат своята храносмилателна система здрава и да не надебеляват.

Клетъчната сол за зодия Рак е калциев флуорид, наричан сол за костите. Калциевият флуорид носи еластичност и стабилност на съединителната тъкан като омекотява втвърдените тъкани и уплътнява отпуснатите. Той подпомага еластичните тъкани в тялото и способността им са се разтягат и контрахират. Всички еластични влакна и тъкани като сухожилия, лигаменти, кожа и съдови стени се нуждаят от него. Тази минерална сол е важна за зъбния емайл, венците, ноктите и очите. Недостигът на калциев флуорид в организма може да доведе до разширени вени, проблеми с венците и очите, катаракта, изкривяване на гръбначния стълб.

Храни, богати на калциев флуорид, които представителите на зодия Рак трябва да включват редовно в диетата си, са яйчен жълтък, пълнозърнести храни, кисело мляко, цвекло, кресон, риба и миди.

Раците имат предразположеност към проблеми с кожата, особено когато липсва калций в диетата им. Затова те трябва да консумират и храни, богати на калций, като мляко, сирене, извара, зеле, маруля и домати. Зеленчукът бамя, който също е богат на калций, може да помогне на Раците при възгара в стомаха. Пресните плодове и зеленчуци, както и чисти протеини, са също задължителна част от ежедневното меню на Раците.

Забранените храни за зодия Рак са нишесте, сол и захар. С консумацията на повече нишесте и захар Раците са застрашени от запек, а прекалено сол може да предизвика подуване. Трябва да бъдат избягвани в менюто също люто и пикантни храни със силни подправки, лют пипер и хрян.

Представителите на зодия Рак трябва да се хранят винаги в приятна и спокойна обстановка – без караници или разгорещени дискусии на масата.

Кратка разходка след хранене помага за по-добро храносмилане. Разходка под дъжда през лятото или по плажа е идеална за зодия Рак.

Ако се разболеят, Раците се възстановяват бързо вкъщи, в собствените си легла у дома.

За доброто настроение на всички представяме видео колекция с изпълнения на българи, представители на зодия Рак:

Може да прочетете също:
Диета за зодия Овен
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Козирог
Диета за зодия Водолей
Диета за зодия Риби

Снимка на рибено ястие с кресон: stu_spivack