Диета за отслабване след Коледна трапеза


зеленчукова супа

Бързо качените килограми по празниците бързо се и свалят. Ето диета за отслабване след Коледна трапеза.

Три дни хранене с плодово-зеленчукови ястия, гарнирани с кисело мляко, са достатъчни на организма да се освободи от натрупаните излишни калории през празниците, твърди проф. Донка Байкова пред Дарик.

На първо място проф. Байкова препоръчва да се пият много течности, за да се детоксикира организмът и да заработи на нормален режим.

На второ място, храните да са по-леки, по-подходящи са такива от растителен произход.

Като примерна тридневна диета проф. Донка Байкова препоръчва следното: Леките плодово-зеленчукови ястия, гарнирани с кисело мляко и с някои от постните кулинарни изделия, добавка питка, когато сме гладни. Непременно лимонов сок, малко зехтин, много билкови чайове. Бобовите храни също са много богати на влакнини и действат активиращо движението на червата; айрани, български таратор; много сокове – плодови, зеленчукови; сезонните плодове – ябълка, тиква; зеленчукови супи.

В 8.00, 10.00 и 16.00 часа да се консумират плодове с кисело мляко, а в 12.00 и в 19.00 часа зеленчуци с мляко – може сурови или сготвени постни манджи.

При три дни спазване на такъв режим ще се свалят поне 1,5-2 кг., твърди проф. Байкова и заяви, че не е подходящо пълното гладуване между коледните и новогодишните празници, както и веднага след Великден, съчетано с голямо преяждане навръх празниците.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува, малко или много:

Снимка на зеленчукова супа: Натали Дюлекс

loading...