Диета за плаж започва от април

Ако желаете да изглеждате добре на плажа през лятото, започнете диета още през април!

Жените, които желаят да са в перфектна форма през лятото, започват своята диета за плаж още през април, сочи британско проучване.

Допитването сред 2000 жени, проведено от веригата супермаркети Асда във Великобритания, установи, че 82% от дамите си поставят за цел да отслабнат до лятото. За разлика от тях под 20% от мъжете се надяват да стопят килограми за плажа.

Представителките на нежния пол искат да свалят средно 5 кг, като повечето от тях се вдъхновявали да стопят натрупаните през зимата мазнини от снимки по бански на звезди.

56% от жените си поставят за цел да свалят 5 кг за 13 седмици, когато започва лятната ваканция на учениците. Започвайки диетата от средата на април, те ще трябва да топят по-малко от половин килограм на седмица, което е напълно постижимо. Над 25% от анкетираните дами заявили, че снимките на тела на звезди ги подтиква да започнат диета за плаж.

15% дори признават, че слагат снимки на звезди на вратата на хладилника си, за да се вдъхновяват да отслабнат, съобщава агенция БГНЕС.

Жените между 30 и 39 години е най-вероятно да започнат диета за плажа в средата на април и да планират да свалят килограми със здравословно хранене и упражнения. Дамите между 20 и 29 години признават, че избягват диетата и прибягват до планове за топене на мазнини в последната минута, за да влязат във форма.

Две трети от мъжете, които искали да свалят килограми, заявили, че биха променили навиците си едва един месец преди лятната ваканция.

За доброто настроение на всички Zdraven.bg поздравява със специална колекция от български песни за лятото:

Снимка: Piotr Bizior