Диета на Ким Протасов

салата

Предлагаме специалната диета на Ким Протасов.

Израелският диетолог и специалист по храните Ким Протасов е създал диетичен режим, който в продължение на пет седмици позволява драстично намаляване на теглото. Препоръчително е да се провежда веднъж годишно и то, ако имате килограми над нормата.

Диетата на Ким Протасов прочиства организма и като цяло е подходяща за всеки тип организъм. Основното в нея е, че тя прави само избор на продукти за менюто, но не се ограничава в количеството поета храна.

Ето начинът на провеждане на диетата на Ким Протасов:

Първата седмица включва само следните храни, които се консумират всеки ден: сурови зеленчуци; кашкавал, извара, сирене (до 5% масленост), нискомаслено кисело мляко, 1 варено яйце, 3 зелени ябълки.

Зеленчуци, млечни продукти, чай и кафе (без захар) се консумират в неограничено количество и по всяко време.

Задължително да се пие вода по 2-3 л на ден.

От продуктите може да се прави салата като зеленчуци със сирене и яйце. Разрешено е и малко сол, лимонов сок, 2-3 капки зехтин.

Втората седмица се консумират същите продукти като може да се пропусне яйцето и ябълките.

През третата седмица към същите продукти се добавя 300 грама месо дневно, от риба или птици. Количеството на млечните продукти малко да се намали.

След третата седмица започва интензивното отслабване. През последните две седмици свалят се много килограми.

През четвъртата седмица се консумира същото като третата седмица, но се намалява млякото и сиренето. Мазнини не трябва да надвишават 30-35 грама на ден.

През петата седмица към менюто от предходната може се добавят грах, боб, царевица, растително масло. Може да замените ябълките с други плодове, но не сладки.

Няколко рецепти по диетата на Ким Протасов:

Салата с цвекло: 1 сурово цвекло, 2 моркова и 1 ябълка се рендосват. Добавят се 1 лъжица лимонов сок, пипер, магданоз и кисело мляко.

Салата с маруля: маруля, краставици и 2-3 скилидки чесън се нарязват. Добавят се копър, сок от половин лимон, 2 капки зехтин, сирене.

Салата с домати: домати, кашкавал или сирене, чесън, копър.

Салата със зеле: прясно зеле, чушки, лук, кисело мляко.

Салата със зеле: прясно зеле, моркови, ябълка, извара, кисело мляко.

Салата със зеле: ситно нарязявани зеле и краставица, яйце, сол, кисело мляко.

Салата с брюкселско зеле: брюкселско зеле се нарязва на тънко. Добавят се морков, 1 супена лъжица зелен грах, сол, пипер, кисело мляко.

Салата с царевица: царевица, моркови, чесън, лимонов сок, сол, черен пипер, 1 ч. л. корен от имбир.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална колекция с песни, в чиито видео клипове се спортува:

Снимка на салата: typofi