Диета с кленов сироп

Предлагаме полезна диета с кленов сироп както за отслабване, така и за прочистване.

Диетата с кленов сироп е подходяща не само за сваляне на излишните килограми, но и за прочистване на организма от токсините.

При диета с кленов сироп за 10 дни може да се свали 5-10 килограма, да се намалят мастните натрупвания и да се зареди организмът с витамини и минерали, пише rozali.com. Освен това диетата с кленов сироп се отразява чудесно на храносмилателния тракт, кожата, косата, общото физическо и психическо състояние.

Диетата с кленов сироп е доста строга – през цялото време не се консумира никаква друга храна, освен напитката, приготвена с кленов сироп.

Повечето диетолози определят диетата с кленов сироп като прекалено тежка и крайно непрепоръчителна, защото може да доведе до бързо връщане на свалените килограми. Но резултатите от диетата са налице и при правилно захранване след нея, възможните негативни ефекти се свеждат до минимум, особено, ако се съчетава със спорт.

Всички хранения в диетата с кленов сироп се заменят с напитка, приготвена от:
– 2 с.л. кленов сироп;
– 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок;
– 1/4 с.л. лют червен пипер или джинджифил на прах за подобряване на метаболизма;
– 300 мл вода.

Съставките се разбиват до получаване на хомогенна смес. През деня трябва да се консумират от 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) от напитката. Не бива да се приема никаква друга храна по време на диетата с кленов сироп. При необходимост може да се изпива чаша ментов чай или вода. По принцип диетата се спазва 10 дни, но може да се намалите до седмица.

Захранването е изключително важно, за да не възвърнете свалените килограми и да влошите състоянието на храносмилателната си система. Започва се с лесносмилаема храна на малки порции като плодове и плодови сокове, зеленчукови супи, сурови или задушени зеленчуци, соеви продукти.

Трябва да се избягват захарта и захарните изделия, червените меса, пържените и тестените храни и алкохола. Те натоварват храносмилателната система, забавят метаболизма и водят до мастни натрупвания.

Преди започване на диетата с кленов сироп е препоръчителна консултацията с лекар, а при хронични заболявания – задължителна.

Снимка: sxc.hu

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува: