Диета с червено вино

червено вино

Представяме диета с червено вино за отслабване.

Британският диетолог Роджър Кордън е разработил алкохолна диета с червено вино, с която отслабването е особено приятно.

Диетичния режим е описан в издадената книга „The Wine Diet by Roger Corder“ (2006), пише вестник „Telegraph“, който разкрива важните моменти от винената диета.

Принципът, върху който е изградена диетата, е следният: храната да е разнообразна и здравословна, но след всяко ядене задължително се изпива по една малка чаша червено вино. Подходящи са всички качествени сухи вина.

Храната в ежедневното меню трябва да осигурява между 1400 и 2000 калории, твърди авторът. Една ябълка на ден добавя около 70 калории. 125 мл чаша червено вино или 20-30 г парче тъмен шоколад ще добави 150-200 калории.

„Моят режим на хранене е предназначен да ви накара да се храните по-здравословно“, твърди авторът. „Ако искате да отслабнете, храненето трябва да е задоволително, така че да не прибягвате до излишни допълнителни закуски. Премахването от менюто на храни с рафинирано нишесте, както и храни и напитки със захар ще помогне за ограничаване на апетита“, допълва той.

„Редовните физически упражнения и храненето по време, което ви е най-подходящо, ще са от полза за вашето здраве. Ако тези промени не доведат до постепенна загуба на тегло за няколко месеца, тогава намаляването на обема на порцията, която обикновено ядете, ще е следващата стъпка“, пояснява професорът.

„Готвенето вкъщи е най-добрият начин да се избегне излишното количество захар, сол и рафинирани и преработени скорбяла и мазнини, намиращи се в готовата храна“, съветва той.

„Освен плод и зеленчук като чери домати, моркови, целина или чушки – не препоръчвам никаква допълнителна лека закуска между храненията, особено ако се опитвате да отслабнете“, казва Кордън. Интервалът между храненията позволява на тялото ви да влезе в режим на изгаряне на мазнини. Ако пропуснете закуската, може да компенсирате с някой плод или зеленчук, кисело мляко или сирене.

Според проф. Кордън червеното вино помага за разграждането на мазнините, в резултат на което те не се натрупват в областта на талията.

Много важно за диетата с червено вино е обаче да се спазва мярката – една чаша, не повече!

Основната причина за това е, че по-голямото количество дава излишни калории. Освен това над 50 г алкохол може донесат повече вреда, отколкото полза.

Снимка на чаша червено вино и плодови хапки: flautenbag / Freeimages