Дисни отпразнува един век вълшебство с „Желание“

Желание

Дисни отпразнува един век вълшебство с епичния анимационен мюзикъл „Желание“.

От вечните класики до съвременните шедьоври – всяка анимационна приказка на Дисни е платно, изрисувано с блянове, упоритост и непоклатим дух. През последните 100 години студиото неуморно ни вдъхновява и ни кара да мечтаем, а от 24 ноември 2023 г. за пореден път ще ни изпълни със смелост и ще ни накара да преследваме дори най-съкровеното си „Желание“.

Ненадминатите майстори на анимационните приказки Дисни отбелязват своята 100-годишнина с „Желание“ – епичен музикален филм, вдъхновен от изключително богатата историята на студиото, търсещ отговор на въпроса „Каква е истината за появата на звездата, към която толкова много герои, а и ние самите, отправяме желанията си?“.

„Желание“ отвежда зрителите в невероятното Кралство на желанията Росас, където всички блянове се сбъдват. Там ни очаква 17-годишната Аша – неуморим оптимист с остър ум, която е искрено загрижена за добруването на нейната общност.

Когато, в момент на отчаяние, Аша отправя горещо желание към небесата, на нейния апел отговаря космическа енергия – малка топка от неизчерпаема енергия, наречена Звезда. Заедно те ще се изправят срещу страховити врагове, за да опазят кралството и да докажат, че когато човек, изпълнен с кураж, се свърже с магията на звездите, могат да се случат чудеса и желания да се сбъднат.

Режисьори на „Желание“ са Крис Бък („Замръзналото кралство“) и Фоун Вийрасънторн („Рая и последният дракон“), по сценарий на Дженифър Лий („Замръзналото кралство“), Алисън Мур („Демоните на Да Винчи“) и Крис Бък. Продуцент е Питър Дел Веко („Замръзналото кралство 2“) и Хуан Пабло Рейес („Енканто“).

Ролите на български озвучават Керана, Орлин Павлов, Георги Стоянов, Надежда Панайотова, Симона Бакалова, Цвети Пеняшки, Ангел Проданов и др.

„Желание“ се сбъдва от 24 ноември само в кината на 2D, 3D и 4DX: