Дисни с игрална кино адаптация на Лешникотрошачката

Лешникотрошачката

Лешникотрошачката и четирите кралства е игралната адаптация на Дисни, вдъхновена от класическата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г.

През царствения дух и вълшебната атмосфера на филма Лешникотрошачката и четирите кралства ще ни преведат звездите Кийра Найтли, Хелън Мирън и Морган Фрийман и прелестната Макензи Фой в ролята на Клара.

Лешникотрошачката и четирите кралства е режисиран от Ласе Халстрьом (Шоколад, На един черпак разстояние), а сценарият е дело на Ашли Пауъл и Саймън Боуфой.

Какъв е сюжетът, ако не помните приказката? динственото, което Клара (Макензи Фой) иска, е ключ – единствен по рода си ключ, който ще отвори кутия, съдържаща безценен подарък от починалата ѝ майка. Златна нишка, подарена ѝ на годишното коледно парти на нейния кръстник Дроселмайер (Морган Фрийман), я отвежда до така желания ключ – който бързо изчезва в странен и мистериозен паралелен свят. Там Клара среща войник на име Филип (Джейдън Фоуора-Найт), банда мишки и управниците на три кралства: Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите. Клара и Филип трябва да преминат през злокобното Четвърто кралство, дом на тираничната Майка Жигон, за да намерят изгубения ключ и да върнат равновесието в този нестабилен свят.

Лешникотрошачката

С участието на Кийра Найтли като Захарната фея и специално изпълнение на Мисти Коупланд, новият коледен филм на Дисни Лешникотрошачката и Четирите кралства е режисиран от Ласе Халстрьом и е вдъхновен от класическата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман.

Е. Т. А. Хофман написва Лешникотрошачката и царят на мишките през 1816 г. Александър Дюма-баща адаптира историята и създаденият по музиката на Чайковски балет Лешникотрошачката е поръчан от директора на Руските имперски театри през 1891 г. Премиерата е една седмица преди Коледа, 1892 г., и приказният балет, чието действие се развива на Бъдни вечер, се превръща в празнична традиция по целия свят. Нюйоркският балет представя Лешникотрошачката с хореографията на Джордж Баланчин през 1954 г.

Лешникотрошачката

Лешникотрошачката и Четирите кралства ще ви пренесат в света на магията от 9 ноември 2018 г. в кината на 2D и 3D в дублирана и субтитрирана версия, разпространявани от Форим Филм България.