Домашна смес за бърз метаболизъм с ябълка и канела

ябълка с канела

Представяме домашна рецепта за смес, която ускорява метаболизма и нормализира кръвното.

Ето лесната рецепта домашна смес за бърз метаболизъм с ябълки и канела.

Тази полезна смес е изключително богата на витамини и антиоксиданти и помага за ускоряване на метаболизма в организма. Пектинът, който се съдържа в ябълката и етеричните масла в канелата стимулират храносмилането, като помагат за пречистване на стомашно-чревния тракт.

Канелата засилва имунитета и дори предотвратява Алцхаймер и рак, твърдят учените. Сместа от ябълка и канела има уникалното свойство да нормализира кръвното налягане, а освен това е и чудесна на вкус и аромат. Комбинацията между ябълка и канела ускорява метаболизма и прочиства храносмилателния тракт и кръвоносните съдове от вредните натрупвания.

Необходимото време за приготвяне е около 2 минути.

Необходими продукти:
1 бр. ябълка
1 ч.л. канела (на прах)
½ л вода

Начин на приготвяне:

Измийте обилно ябълката. Ябълката с кората се нарязва на ситно, рендосва или пасира. Залива се с водата и към сместа се добавя канелата. Разбърква се добре.

Получената смес се консумира през целия ден, независимо дали преди или след ядене, стига да не е непосредствено след храненето, защото е по-полезно не когато е след хранене. Посоченото количество е за един ден консумация. За по-дълготраен ефект – пробвайте няколко дни поред.

Ако пък нямате време, просто разрежете на парчета измитата ябълка с кората, поръсете отгоре с канела и я хапнете като закуска или междинно хранене.

Снимка на ябълка с канела: Андреа Яле