Домашни любимци за зодия Козирог

боксер

Какви домашни любимци са най-подходящи за зодия Козирог?

Сред животните, които знакът Козирог покровителства са коза, куче, мечка, слон, бухал, сокол.

Представителите на зодия Козирог са упорито заети със своята кариера, обикновено далеч от дома – в офиса или на бизнес срещи с клиенти, а животните вкъщи само им объркват плановете. Затова идеални за тях са домашни любимци, които са относително независими или изискват малко грижи.

В този аспект подходящи за тях са рибки в аквариум, хамстер, зайче или птици като папагал например. Някои Козирози обичат кучета и котки, които могат да ги задържат вкъщи, но най-биха се радвали да отгледат такива, които да заведат на киноложка изложба или конкурс за домашни любимци.

Защото макар да са пестеливи, представителите на зодия Козирог обичат лукса и наградите. Козирог предпочита един красив домашен любимец, на който да се възхищават приятели, роднини, познати и непознати, за да затвърди своя статут, за който е работил неуморно.

Персийска котка е изключително подходяща за любимец на зодия Козирог, ако трябва да избира котка. Тя няма да им отнема от времето. А са изключително красиви, независими и с добра репутация. Тъй като обаче не обичат много-много да почистват вкъщи, котка без козина ще им е най-добре.
персийска котка

Ако трябва да избира куче, зодия Козирог предпочита такова, което си тича на воля в двора. Козироците не обичат малките породи кучета, а предпочитат големи, които да са приятел и защитник на цялото семейство. Най-подходящите кучета за зодия Козирог са боксер и далматинец.

600x120

Боксерът е изключително интелигентен и лоялен, а и инат, което го прави идеалната компания за представителите на зодия Козирог. Боксерите са порода кучета, изключително привързани и работливи и могат успешно да бъдат дресирани от Козирозите, за които дисциплината е характерна черта. Те са силни и атлетични, средно-високи и късокосмести.

далматинец
Друга подходяща порода за зодия Козирог е далматинец. Далматинците да лоялни, защитават стопаните си и са много игриви, затова са подходящ спътник за Козироците. Това куче също е със среден размер и къси косми, силно и издръжливо, а пропорциите на тялото му са изключително хармонични и се харесват на всички, което е важно за зодия Козирог. То е спокойно и уравновесено, а обикновено е и изключително дружелюбно. Далматинецът също без проблем преодолява дълги преходи.

Представителите на зодия Козирог са от хората, които успешно развиват и уникална връзка с конете.
кон
Конят може да символизира успеха на Козирога. А Козироците са практични и биха използвали конете както за езда, така и за емоционално съзерцаване на красотата им. Въпреки това Козирогът има нужда от друг да се грижи добре за коня му.

Заекът също е подходящо животно за зодия Козирог.
заек
Зайците по принцип са добри домашни любимци за представителите на земните зодии. А Козироците биха оценили тези подскачащи в градината бозайници. Зайците имат висока интелигентност и това веднага ще направи впечатление на зодия Козирог. Във вкъщи Козирогът може да изгради близка връзка със зайчето и този любимец дори да му позволи да се развие духовно. А общото е привличането към Майката Земя.

Специално за зодия Козирог представяме три специални колекции от видео клипове – с котки:

с красиви коне:

и със сладки зайчета:

Може да прочетете също:
Домашни любимци за зодия Водолей

Снимки: боксер: localpups; персийка: Такаши Хосошима; далматинец: Яап Йорис; кон: Джон Кристофър; заек: Томи Тапио