Домашни маски за здрава и красива коса

Представяме домашни маски, които подсилват растежа на косъма и правят косата здрава и красива.

В домашни условия също може да полагаме грижи за нашата коса. предлагаме няколко домашни маски, благодарение на които косата ни става по-красива и здрава и расте по-бързо.

За домашните рецепти са необходими хининова вода, мая и горчица.

Фрикция с хининова вода:
Хининовата вода е полезен стимулант за растеж на косата. Втривайте я след всяко къпане в скалпа. Може да я използвате и ежедневно, като не е задължително да е след къпане. Масажирайте скалпа си, това ще подобри циркулацията на кръвоносните съдове.

Маска с мая:
За направата на маската ви е нужно половин пакетче мая, което трябва да залеете с половин чаша вода или кисело мляко. Към тях добавете супена лъжица захар или мед и оставете сместа да ферментира за около 20 минути. След това я нанесете на косата и я оставете да престои върху нея около половин час.

Маска с горчица:
Смесете 200 мл кисело мляко с 1 супена лъжица горчица и две супени лъжици зехтин. Разбъркайте ги добре. Нанесете получената смес с памучен тампон върху косата. Оставете маската да престои половин час, след което я отмийте в топла вода. От една страна тази маска стимулира растежа на косата, заради наличието на горчица, а от друга страна млякото и зехтинът заздравяват косъма.

Можете и да опитате и маска с желатин за обемна коса с блясък.

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция музикални видеоклипове с интересни прически:

Снимка: Mainstream