Доц. Мангъров става шеф на Ковид-отделение

доц. Мангъров

Един от най-големите критици на мерките сам е пожелал да излезе на първа линия в борбата със заразата.

Ковид-отделението в Инфекциозна болница в София вече има нов шеф. Това е доц. Атанас Мангъров. От началото на пандемията той е един от най-големите критици на носенето на маски и ограничителните мерки. Сега сам е изявил желание да се включи сред медиците на първа линия.

Новината обяви здравният министър Костадин Ангелов на 10 ноември 2020 г., който направи проверка за организацията на работата в Ковид-отделението, където се намира и координационният център за спешните случаи. По време на срещата им здравният министър и новият шеф на Ковид-отделението в Инфекциозна болница се разминаха във вижданията си как трябва да се провежда лечението на болните.

„Проведох разговор с доц. Мангъров още вчера и лично съм го помолил активно да се включи в битката с коронавируса. Той пое този ангажимент и има заповед от вчера за началник в клиниката, в която се лекуват всички пациенти с коронавирус в тази болница. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и носенето на предпазни средства”, заяви проф. д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването.

„Сам поисках, защото смятам, че нещата там трябва малко да се попроменят по отношение на лечението и престоя. Просто нещата могат да се правят по много по-прост и лесен начин. Всички тези мерки със забулвания са в значителна степен безсмислени. Аз ще спазвам всички правила, които са наложени там, но ще се опитам отвътре малко по малко да ги променя”, заяви доц. Атанас Мангъров, цитиран от Нова телевизия.

„Човек започва да отделя коронавируса 4-5 дни преди да се появят клиничните симптоми“ заяви доц. Атанас Мангъров в интервю още през март.

Живейте нормално и избягвайте събиранията на закрито“, съветва още той.

Снимка на доц. Мангъров в студиото на Дарик радио: darikradio.bg